FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.30 // 28.7.2020

HIFK:n Jani Bäckman: ”SJK-voitto hitsasi joukkuetta paremmin yhteen”

HIFK:n Jani Bäckman: ”SJK-voitto hitsasi joukkuetta paremmin yhteen”

HJK on kahden ottelun voittoputkessa. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK on tällä hetkellä kahden ottelun voittoputkessa sen jälkeen, kun se vaihtoi päävalmentajaa. HIFK:n monivuotinen luottopelaaja Jani Bäckmanin mukaan pienet muutokset joukkueen pelissä ovat tuoneet toivottuja tuloksia.

HIFK vaihtoi valmentajaa reilu viikko sitten, kun Tor Thodesen sai lähteä ja Teemu Kankkunen sekä Mike Keeney ottivat joukkueen vetovastuun.

- Tällaisia tilanteita tulee, mutta että se tuli näin alussa, niin se yllätti. Mutta eipä siinä jäänyt hirveästi aikaa pohtia asiaa, kun oli jo seuraava peli edessä. Ensimmäisen päivän sitä ehti mutustella, sitten keskittyminen piti siirtää eteenpäin. Olihan se tietenkin yllättävä ja ikävä juttu, Bäckman kertoo tunnelmiaan kuullessaan Thodesenin lähdöstä.

Kankkusen ja Keeneyn alaisuudessa HIFK on voittanut kaksi viimeistä otteluaan. Ensin kaatui SJK dramaattisella viime sekunnin maalilla 2-1 ja viikonloppuna HIFK haki selvän 3-0-voiton IFK Mariehamnista.

- Olemme lähteneet nyt enemmän puolustuspelin kautta ja tehneet ryhmitysmuutoksia. Joukkueen peli on tiivistynyt ja tietenkin tyyli, millä SJK-voitto tuli, niin hitsasi joukkuetta entistä paremmin yhteen. Kyllähän valmentajan vaihtaminen herättää koko joukkuetta ja pelaajillakin on peiliin katsomisen paikka.

Bäckmanin mukaan joukkueen vaikea alkukausi ei tuntunut joukkueen henkisessä tilassa ja SJK-voitto vapautti entisestään tunnelmaa.

- Ei meillä SJK:ta vastaan ollut henkistä lukkoa ja olimme vapautuneita siinä pelissä. Siihen oli monta syytä ja ryhmityksenmuutos oli yksi niistä ja se tarttui joukkueeseen. Ehdimme tiloihin emmekä olleet koko ajan väleissä. Sitten vielä millä tyylillä voitto tuli, niin kyllähän se hitsaa joukkuetta paremmin, Bäckman miettii.


HIFK jatkaa pelejään lauantaina, kun se kohtaa vieraskentällä Ilveksen. Ottelu alkaa kello 17.00.

Lisää uutisia