AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.27 // 10.7.2020

SJK:n Anel Rashkaj: "Olemme joukkue jota vastaan on hankala pelata"

SJK:n Anel Rashkaj: "Olemme joukkue jota vastaan on hankala pelata"

Anel Rashkaj näkee SJK:n menevän koko ajan eteenpäin.

Kosovoa maajoukkueessa edustava, mutta Ruotsin passin omaava 30-vuotias Anel Rashkaj, liittyi SJK:n riveihin helmikuussa, juuri ennen koronakriisin alkua.

Hänen perheensä tuli Suomeen vain vähän ennen tiukkoja rajoituksia. Miten kotiutuminen Seinäjoelle on sujunut poikkeusoloissa ja miltä on maistunut pelit uudessa maassa ja joukkueessa? Entä miltä maistuu suomalainen pääsarjafutis useiden Ruotsin ja Norjan sarjoissa vietettyjen vuosien jälkeen?

– Onhan nämä toki aika erikoisia aikoja ja kaikkiin peleihin valmistautuminen ja ottelutapahtumat muutenkin, ovat hyvin erilaisia kuin normaalisti. Myös kauden alku viivästyi ja se vaikutti paljon, sanoo keskikenttäpelaaja Rashkaj.

– Nyt kuitenkin kausi on saatu viimein käyntiin ja minulla on hyvät fiilikset siitä ja meidän joukkueesta. Meillä oli mielestäni aika hyvä alku kauteen ja kahden ensimmäisen ottelun jälkeen kasassa neljä pistettä. Toki se voisi olla hieman paremmalla onnella kuusikin pistettä. Mutta kokonaisuutena, mielestäni me olemme hyvin yhtenäinen joukkue ja me puolustamme hyvin. Ja neljä pistettä kahdesta pelistä on mielestäni ihan hyvä alku, jatkaa Rashkaj.

Rashkaj näkee SJK:n pelillisen kehityksen kulkeneetn vakaasti oikeaan suuntaain.

– Siitä kun tulin tänne helmikuussa, olemme mielestäni kehittyneet jokaisessa pelissä joukkueena oikeaan suuntaan. Emme ole toki vielä täysin valmiit, mutta menemme koko ajan eteenpäin. Erityisesti koronatauon jälkeen olemme tehneet peleissä paljon hyviä juttuja. Uskon, että olemme todella hankala joukkue pelata vastaan. Joukkueemme on yhtenäinen ja meillä on hyviä pelaajia.

- Mielestäni meidän täytyy jatkaa kovaa työntekemistä ja pysyä yhtenäisenä. Tässä joukkueessa on paljon yksilötaitoa, yhdessä me kuitenkin etenemme peli peliltä eteenpäin.

Myös omalta osaltaan Rashkaj näkee hyviä merkkejä. Hän on päässyt sisään joukkueeseen koko ajan paremmin ja paremmin.

– Itselleni alussa oli hieman vaikeaa, kun oli uusi maa, uusi joukkue ja sitten korona. Mutta oma pelini on parantunut nyt peli peliltä. Olen oppinut tuntemaan paremmin kanssapelaajat, valmentajien pelifilosofiat ja mitä he haluavat minulta. Teen kovasti töitä harjoituksissa ja pyrin auttamaan joukkuetta jatkossakin koko ajan paremmin sekä auttamaan joukkuetta voittamaan.

Lisää uutisia