AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.27 // 11.7.2020

​SJK:n Rashkaj'lla selkeä näkemys: "Veikkausliigalla ei pelillisesti suurta eroa Ruotsiin ja Norjaan"

​SJK:n Rashkaj'lla selkeä näkemys: "Veikkausliigalla ei pelillisesti suurta eroa Ruotsiin ja Norjaan"

Anel Rashkaj'lla on vankka kokemus Norjasta ja Ruotsista. (Kuva: SJK)

SJK:n riveihin täksi kaudeksi siirtynyt keskikenttämies Anel Rashkaj ei hypännyt täysin tuntemattomaan, sillä kosovolainen on pelannut jo pitkään Pohjoismaissa.

Ruotsissa ja Norjassa Rashkaj on pelannut yli 330 ottelua, joten hänellä on näkemystä naapurimaiden jalkapallosta ja niiden mahdollisista eroista suomalaiseen seurajalkapalloon.

– Pelillisesti en näe hirveän suuria eroja suomalaisjoukkueiden pelaamisessa, jos verrataan Ruotsiin ja Norjaan. Kaikissa on aika lailla oma skandinaavinen tapansa toimia muutenkin.

- Mutta ottelutapahtumien kohdalla tämä on ollut erikoista, erityisesti nyt kun on päällä kovat yleisörajoitukset. Olen tottunut pelaamaan isojen yleisöjen edessä, esimerkiksi Tukholman isot seurat vetää 25-30 tuhannen katsojan yleisöjä, niin nyt on tuntunut vähän oudolta, kertoo 30-vuotias Rashkaj.

Tiettyjä eroavaisuuksiakin on ja niitä on Rashkaj'n mukaan näkynyt etenkin viime vuosina.

– Ruotsissa on viime aikoina peliä pyritty hieman muuttamaan ja sitä on nimenomaan pyritty kehittämään eurooppalaisempaan suuntaan pelillisesti. Varsinkin suurimmat seurat eroavat siellä tässä hieman suomalaisjoukkueista, kuten myös muista Ruotsin joukkueista.

- Mutta kuten Ruotsissa, myös Suomessa pelissä on samoja hyökkäyksellisiä elementtejä ja pyritään luomaan samalla tapaa paljon maalintekopaikkoja.

Lisää uutisia