AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.21 // 30.5.2020

"Toivottavasti ei tarvitse maalivahtina kokeilla" - Keaton Isaksson on SJK:lle monikäyttöinen pelaaja

"Toivottavasti ei tarvitse maalivahtina kokeilla" - Keaton Isaksson on SJK:lle monikäyttöinen pelaaja

Keaton Isaksson kehuu SJK-valmennusta. (Kuva: SJK)

Viime kauden jälkeen IFK Mariehamnin värit SJK:n paitaan vaihtanut Keaton Isaksson on valmis pelaamaan pelipaikalla kuin pelipaikalla.

Isakssonin mukaan sopeutuminen uuteen ympäristöön sujui alkuvuodesta nopealla tahdilla.

– Ehdin hyvin olla mukana joukkueessa ennen kuin tämä koronakriisi iski päälle, joten en näe, että se olisi oikeastaan vaikuttanut kotiutumiseeni. Omasta mielestä olen sopeutunut oikein hyvin tänne, kertoo Isaksson.

– Kaikkien pelaajienkin kanssa ehti jo tutustua ennen sitä. Tai ihan muutama viimeisinä mukaan tullut jäi vähän tuntemattomammaksi, mutta heitäkin on päässyt nyt näkemään ja tutustumaan.

Huhtikuussa 26 vuotta täyttänyt Keaton Isaksson, pelasi talvella kolmessa Suomen Cupin ottelussa SJK-paidassa ja teki harjoitusottelussa KPV:ta vastaan komean maalin kaukolaukauksella. Isaksson joutui kuitenkin pelaamaan useampaa eri pelipaikkaa talven peleissä, kun miehiä oli loukkaantuneena ja nuoremmat pelasivat omaa Ykkösen Cupia SJK Akatemian kanssa.

– Sanotaanko näin, että olen vähän tottunut siihen. Maarianhaminassa kahden viime vuoden aikana pelasin varmaan kaikkia muita pelipaikkoja, paitsi vasenta laitapakkia ja maalivahtia. Nyt pääsin sitten pelaamaan myös vasemmalla pakkinakin. Se on sitten enää se maalivahdin paikka jäljellä. Toivottavasti sitä ei ainakaan tarvitse kokeilla, nauraa Isaksson.

Vasemman pakin paikasta tuskin kuitenkaan vakiopelipaikkaa Isakssonille on tulossa.

– Kyllä se omin paikkani on kuitenkin siinä keskisektorilla ja vähän ehkä ylempänä. Toki laidoillakin on tullut aika paljon pelattua ja tullut viime vuosina onnistumisiakin. Kyllä ne on ne kaksi paikkaa, mitkä minä näen itselleni vahvimpana. Olen kuitenkin semmoinen juoksuvoimainen pelaaja, joka jaksaa tehdä hommia molempiin suuntiin, arvioi Isaksson itseään pelaajana.

SJK:n valmennusjohto saa Isakssonilta kiitosta harjoituksista ja niiden sekä suunnittelusta että vetämisestä.

– Valmentajien treenit ovat olleet kyllä todella monipuolisia. Ja vaikka ollaan käyty vähän samaakin asiaa läpi, niin joka kerta se on tuotu vähän uudella tavalla. Eli treeni on rakennettu vähän eri tavalla, vaikka teema on ollut sama. On ollut kyllä todella positiivista sen suhteen.

- Honkavaara on minulle jo ennestäänkin tuttu, mutta Kinya (toinen valmentaja Joaquin Gomez) en ehtinyt kauaa nähdä, kun koronakriisi alkoi. Nyt hänenkin kanssaan on tullut tutuiksi. Gomez on mielestäni tuonut paljon lisää positiivisuutta ja hän on mielestäni ottanut todella hyvin roolinsa valmennuksessa Honsun kaverina. Olen kyllä erittäin tyytyväinen valmennukseen.

Keskusteleva kulttuuri sopii myös hyvin keskikenttämiehelle.

– Molemmat tykkäävät jutella todella paljon pelaajien kanssa asioista ja he kokevat, että mikään ei ole tavallaan oikein tai väärin, vaan asioita käydään läpi yhdessä ja tehdään yhdessä ne toimivat ratkaisut, kertoo Isaksson valmentajista.


Veikkausliigalla, Kansallisella Liigalla ja Miesten Ykkösellä on käynnissä yhteinen Kauden tärkein ottelu -kampanja, jossa taistellaan yhdessä suomalaisen huippujalkapallon puolesta. Kampanja on käynnissä 31.5. saakka. Tue seuroja ja tee hyvää!

Osallistu Kauden tärkeimpään otteluun

Lisää uutisia