AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 7.5.2020

Ilves-luotsi Wissillä ollut miettimistä harjoittelussa - "Aika moni paperi on lentänyt takkaankin"

Ilves-luotsi Wissillä ollut miettimistä harjoittelussa - "Aika moni paperi on lentänyt takkaankin"

Ilveksen pienryhmäharjoittelussa on riittänyt organisoimista. (Kuva: Juha Tamminen)

Askel askeleelta kohti kauden alkua - vallitseva poikkeustilanne on vaatinut Ilveksen valmennukselta melkoisesti erilaista suunnittelua harjoittelun toteuttamiseksi.

Fysiikkapuolen suhteen ei ole ollut vaikeuksia, sillä Heli Rekimies on ohjeistanut koko ajan pelaajia ja kontrolloinut heidän tekemisiään. Pelaajat ovat todenneetkin olevansa paremmassa kunnossa kuin koskaan. Sen sijaan kontaktien ja kamppailujen välttämiset turvaväleineen on pistänyt päävalmentaja Jarkko Wissin aivonystyrät tiukoille.

- Meillä on koko joukkue terveenä eli vahvuus on 22+3. Tuon ryhmän harjoittaminen vaatii jo tunteja päivittäin, kun rajoitukset otetaan huomioon. Aika paljon on vaatinut aikaa ja vaivaa suunnitella sellaisia harjoitteita, joissa ei tule kamppailuita eikä kontakteja. Lukematon määrä A4-papereita on tullut piirreltyä ja aika moni paperi on lentänyt kyllä takkaankin. Jäljelle jääneistä on tullut ihan hyvin toimivia ja ainakin pelaajat ovat ottaneet ne hyvin vastaan.

Kausi on tarkoitus pelata täysimääräisenä, ainoastaan viimeisestä europaikasta ei turnausta järjestetä. Pelien määrä ilahdutti Ilveksessä niin valmennusta kuin pelaajiakin.

- Pelaajat jo laskivat mielessään pelimäärää, 27 Veikkausliigan peliä ja siihen sekä Suomen Cup että europelit päälle. Tuumivat, että ainakin pelata saa paljon. Me Ilveksessä olemme pitäneet isoa pelaajarinkiä jo pitkään ja viime vuosina käyttäneet rotaatiota melko paljon, eli meille ei tuota mitään ongelmaa pelata isoa määrää pelejä tiiviissäkään tahdissa, Wiss toteaa.

- Leikkisästi jo puhuimme, että jaetaan porukka kahtia. Toiset pelaavat Euroopassa ja toiset Veikkausliigassa. Meillä on sikälikin hyvä tilanne, että kaikki sopimuspelaajamme pystyvät Veikkausliigassa pelaamaan ja kaikkia heitä tullaan varmasti tarvitsemaankin.

Poikkeustilanne on kohdellut seuroja taloudellisesti melko kaltoin, eikä Ilveskään ole jäänyt osattomaksi. Tämän vuoksi päävalmentajaan ei ole ensimmäisenä pyytämässä vahvistuksia joukkueelleen.

- Yhtäänhän ei tiedä, miten markkinat edes aukeavat. Kyllähän tässä ensin mennään hyvinkin talous edellä ja vakiinnutetaan seuran asema suomalaisen jalkapalloilun kartalla. Uskoisin, että Ilves tulee jatkamaan melko maltillisella ja omavaraisella linjalla.

Alkava kausi saa jälleen tamperelaisen jalkapallokannattajan odotukset korkealle. Sairastuvalta palanneet Janne Saksela, Yusif Moussa sekä Naatan Skyttä ovat sen luokan pelaajia, että heiltä on lupa odottaakin hyviä suorituksia.

- Kyllä tässä hyvillä mielillä olemme. Toivottavasti väki löytää tiensä katsomoihin yhtä nälkäisinä kuin pelaajat pääsyä kentälle. Taloudellinen tilanne on sellainen, että kaikkien panosta tarvitaan, Wiss muistuttaa.


Veikkausliigalla, Kansallisella Liigalla ja Miesten Ykkösellä on käynnissä yhteinen Kauden tärkein ottelu -kampanja, jossa taistellaan yhdessä suomalaisen huippujalkapallon puolesta. Kampanja on voimassa 31.5. saakka. Tue seuroja ja tee hyvää.

Osallistu Kauden tärkeimpään otteluun.

Lisää uutisia