AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 30.4.2020

​Teemu Tainion luotsaamalla Hakalla on imua: "Sata pelaajaa per päivä"

​Teemu Tainion luotsaamalla Hakalla on imua: "Sata pelaajaa per päivä"

Kuva: Juha Tamminen

Teemu Tainio johdatti ensimmäisellä päävalmentajakaudellaan FC Hakan Ykkösen ykköseksi ja Veikkausliigaan kaudeksi 2020.

Todella upean pelaajauran ulkomailla ja Suomen A-maajoukkueessa tehneen Teemu Tainion valmennukseen oli tukkukaupalla halukkaita kauden 2019 päätteeksi.

- Imua oli, sata pelaajaa per päivä tuli emaileja. Piti aika paljon sanoa, että alkaa olemaan joukkue täynnä. Se yllätti miten paljon pelaajia on tarjolla. Oli tosi mielenkiintoisia, tosi hyvä pelaajia ulkomailtakin, mutta meidän budjetin ulkopuolella. Se turhauttaa välillä, kun on huippupelaajia, joita ei vain pysty ottamaan, mutta olen erittäin tyytyväinen joukkueeseen, joka meillä on, Tainio toteaa Suplan Hacastissa.

Tainio sai pidettyä viime kauden pelaajarungon kasassa, johon hankittiin tarkoin mietittyjä täsmähankintoja.

- Netistähän nykyään näkee, mutta eri asia nähdä (pelaaja) paikan päällä. Siihen hyödynnetään kontakteja joita on. Aikaisemmin päätettiin, että ei oteta ketään, ellei olla nähty ja testijakson kautta. Se minimoi hutiosumat, Tainio toteaa.

- Vaikka on hyvä pelaaja, jos persoona ei sovi joukkueeseen, voi äkkiä kääntyä nopeasti toiseen suuntaan ja sitten mietitään mitäs nyt tehdään. Nämä keitä on tullut, on todettu sopiviksi ja hyvin sopeutuneet. On sanottu, että tähän joukkueeseen on helppo tulla, Tainio iloitsee.


Lähde: Suplan Hacast
Lisää uutisia