AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 29.4.2020

​Tainio hioo Hakan johtoasemassa pelaamista: "Vastustaja taikoo usein sen hässäkän"

​Tainio hioo Hakan johtoasemassa pelaamista: "Vastustaja taikoo usein sen hässäkän"

Kuva: Juha Tamminen

Yksi Suomen kaikkien aikojen menestyneimmistä jalkapalloseuroista on FC Haka, joka nousi takaisin Veikkausliigaan kaudeksi 2020.

Suplan Hacastin historian ensimmäisessä jaksossa Mikko Aaltosen vieraana on "Tornion Terrieri", Kultaisen sukupolven pelaaja ja nykyinen Hakan päävalmentaja Teemu Tainio.

Tainio luotsasi ensimmäisellä päävalmentajakaudellaan FC Hakan ylivoimaiseen Ykkösen voittoon kaudella 2019 ja Veikkausliigaan kaudeksi 2020.

Seuraava haaste Tainiolla on pitää Haka Veikkausliigassa.

- Aina kaikkea pitää parantaa. Viime kaudella tietyissä peleissä tuli fiilis, että liikaa aletaan valumaan johtoasemassa ja annettiin turhaan vastustajalle ote. Muutoin iskettiin murhaavasti vastaan ja oli hyvä balanssi, mutta vielä enemmän pitää hioa taktista osaamista, miten johtoasemasta pelata. Ei voida turhaan antaa otetta vastustajalle. Jos johdat 1-0, niin vastustaja taikoo usein lopussa sen hässäkän ja tekee tasoituksen, ennemmin tehdään ajoissa se toinen, Tainio toteaa Hacastissa.

Tainio sai pidettyä kaikki avainpelaajansa viime kaudesta ja talven mittaan ryhmään on hankittu vahvistuksia. Tainiolle oli tärkeää saada jatkaa saman pelaajarungon kanssa.

- Elintärkeää oikeastaan. Siihen on kaksi syytä miksi haluttiin pitää nämä jätkät, jotka pelasi niin upean kauden ja nosti Hakan liigaan. Olisi typerää olla antamatta mahdollisuutta Veikkausliigassa. Tiedettiin, että tarvitaan vahvistuksia ja kun saatiin pitää runko kasassa, niin oli helppo etsiä täsmävahvistuksia, Tainio kertoo.

Lähde: Suplan Hacast
Lisää uutisia