FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.13 // 31.3.2020

​Haka-luotsi Tainio LK:lle: "Koko kylä on taas takanamme"

​Haka-luotsi Tainio LK:lle: "Koko kylä on taas takanamme"

"Teme" on saanut koko kaupungin taas Hakan taakse. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigakauden 2020 alkua joudutaan vielä odottelemaan ja odotus on erityisen pitkä ensi kertaa sitten kauden 2012 Veikkausliigassa pelaavan perinteikkään FC Hakan osalta.

Viime kaudella ensi kertaa Teemu Tainion luotsaamana pelannut Haka voitti Ykkösen lähes näytöstyyliin. Nousu Veikkausliigaan on nostanut jalkapallobuumin Valkeakoskelle taas takavuosien tasolle.

Toisin oli vielä pari vuotta sitten "Tornion terrierin" tullessa joukkueeseen apuvalmentajaksi.

– Huomasin silloin, että täällä oli ihan kunnon Haka-antipatioita. Kun itse lähdin täältä pelaajana, niin seura oli todella tärkeä koko kaupungille. Sen asenteen halusin löytää taas uudelleen eli tehdä seuran jälleen tärkeäksi ihmisille.

Tätä tavoitetta edesauttoi joukkueen esiintyminen kentällä viime kaudella.

– Palaset loksahtelivat hienosti kohdalleen. Tarjoilimme tehokasta ja viihdyttävää jalkapalloa. Tavoitteeni oli tuoda joukkueeseen kilpailuhenkeä ja pelirohkeutta ja sitä myös löytyi, Tainio kehaisee suojattejaan.

Viime kauden myötä Hakasta on vähintäänkin tulossa – ellei jo tullut - taas ylpeyden aihe koko Valkeakoskelle. Kausikorttejakin Haka myi kampanjassaan viime vuoden lopulla reilusti yli tavoitteen, yli 2500 kappaletta.

– Kyllähän tuo kausikorttien menekki kertoo, että koko kylä on taas meidän takanamme, Tainio myhäilee.

Lähde: Lapin Kansa
Lisää uutisia