AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.10 // 9.3.2020

​SJK:lle espanjalaisluotsi valmennustiimiin

​SJK:lle espanjalaisluotsi valmennustiimiin

Gomez työskenteli U21-maajoukkueessa Juha Malisen kanssa. (Kuva: Maarit Korhonen)

Suomen U21-maajoukkueestakin tuttu Joaquin Gomez aloittaa Jani Honkavaaran johtamassa SJK:n valmennusryhmässä.

Espanjalainen Gomez on aiemmin toiminut merkittävissä valmennusrooleissa Englannin Brightonissa, Lutonissa, Derbyssa ja Stokessa. Keväällä 2019 hän aloitti työnsä Suomen U21-maajoukkueen valmennusryhmässä. Gomez liittyy SJK:n mukaan heti ja aloittaa työt välittömästi.

33-vuotias Joaquin Gomez on akateemisesti koulutettu valmentaja, jolla on nuoresta iästään huolimatta kova kokemus etenkin Englannin sarjoista. Valmennusryhmään kuulumisen ohella Gomez on toiminut urallaan sekä pelaajakehityksen vastaavana että taktisena analyytikkona. Brightonissa hän oli mukana Sami Hyypiän valmennusryhmässä, johon kuului myös Suomen maajoukkueen maalivahtivalmentaja Antti Niemi. Vuosien 2016 ja 2019 välillä Gomez oli puolestaan Nathan Jonesin mukana nostamassa Luton Townia League Twosta aina Championshipiin asti. Myöhemmin hän toimi Jonesin apuna myös Stokessa. Derbyssä Gomezin rooli puolestaan oli toimia Paul Clementin taktisena neuvonantajana. Kesäkuusta 2019 alkaen hän on työskennellyt Suomen U21-maajoukkueessa Juha Malisen johtamassa valmennusryhmässä. Gomezilla on maisterintutkinnot liikuntatieteestä ja valmennuksesta. Lisäksi hän omaa UEFA Pro lisenssin.

- Käänsimme kivet ja kannot, löytääksemme sopivan valmentajan valmennustiimiin. Pitkään siinä meni, mutta Joaquin on profiililtaan sen tason valmentaja, että häntä kannatti odottaa. Hänen taustansa on niin monipuolinen ja kansainvälinen, että hän tuo varmasti meille jokaiselle uusia ajatuksia ja toimintatapoja. En tunne häntä entuudestaan kovinkaan hyvin, mikä sopii minulle, koska kaipaan aina uusia ajatuksia ja näkökulmia omaankin tekemiseeni, kertoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

- Olen todella iloinen, että tiimi on valmis ja että pääsemme vihdoin täydellä teholla tekemään yhdessä töitä, Honkavaara jatkaa.

Lisää uutisia