AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.04 // 30.1.2020

Vahid Hambo ja FC Lahti sopimukseen - "Ei mikään hyppy tuntemattomaan"

Vahid Hambo ja FC Lahti sopimukseen - "Ei mikään hyppy tuntemattomaan"

Vahid Hambo SJK-paidassa kaudella 2018. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti ja hyökkääjä Vahid Hambo ovat solmineet vuoden mittaisen pelaajasopimuksen. Sopimuksessa on lisäksi optio lisävuodesta.

Lahteen kookas hyökkääjä siirtyy liettualaisesta FK Sūduva Marijampolėsta. Hambo on 24-vuotias ja 193-senttinen.

Helsingissä syntynyt Hambo on HJK:n kasvatti, mutta siirtyi nuorena italialaisen Sampdorian organisaatioon. Hyökkääjä ei kuitenkaan onnistunut murtautumaan Serie A -joukkueen kokoonpanoon ja mies palasi Suomeen ja Ilvekseen. Tampereelta Hambo siirtyi Turkuun ja FC Interiin, jossa hän löi lopullisesti itsensä suomalaisen jalkapallokansan tietoisuuteen. Interistä Hambo siirtyi Englannin Brightoniin, mutta loukkaantumiset estivät jälleen hänen todellisen läpimurron.

Ennen Lahtea Hambo on pelannut Liettuan lisäksi myös RoPS:n, SJK:n ja romanialaisen Astra Giurgiun riveissä. Hänellä on koossaan 39 Veikkausliigaottelua, joissa on syntynyt kymmenen maalia.

Hambo on harjoitellut Lahden kanssa alkuvuoden, joten muut joukkueen jäsenet ovat tulleet jo hänelle tutuiksi. Hän odottaa paluutaan Veikkausliigaan. Hambo kertoo tietävänsä, mitä liigassa vaaditaan häneltä, jotta hän pystyy auttamaan parhaiten joukkuetta.

- Odotan paluutani Suomeen. Viimeset pari vuotta ovat olleet melkoista siirtolaiselämää, olen pomppinut joukkueesta ja maasta toiseen. Oli loistavaa treenata Lahden kanssa muutama viikko ja nähdä millainen joukkue, pelitapa ja miten itse sovellun siihen. Tämä ei ole nyt mikään hyppy tuntemattomaan. Tiedän, mitä liigassa tulee vastaan ja tiedän, mitä liigassa vaaditaan minulta, jotta voin antaa parhaani joukkueen menestykselle. Tuon hyökkäysvoimaa ja kliseisesti sanottuna "maaleja". Uskon, että pystyn auttamaan Lahtea.

- Olen pelannut junnuna Mikko Viitikon kanssa, joten hänet tunsin jo entuudestaan. Suomen futispiirit ovat kuitenkin sen verran pienet, että suurin osa tietää suurimman osan. Meillä on paljon hyviä nuoria pelaajia ja muutenkin hyviä tyyppejä. Pukukopissa on positiivinen meininki, Hambo kehuu.

Vahid Hambo on valmennusjohdon käytettävissä jo perjantaina, kun FC Lahti kohtaa Suomen Cupin karsinnassa vieraskentällä Kuopion Palloseuran.

Lähde: FC Lahden tiedote
Lisää uutisia