FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.05 // 8.2.2020

​Seinäjoella paukutettiin viisi maalia

​Seinäjoella paukutettiin viisi maalia

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti nousi voittoon WallSport-Areenalla pelatussa Suomen Cupin ottelussa kaatamalla SJK:n maalein 3-2 (1-1).

Ottelun avaumaali tuli SJK:n hyvän vaiheen jälkeen, kun FC Lahden Kari Arkivuo keskitti hyvin vasemmalta laidalta SJK:n takatolpalle ja sieltä sen jatkoi yhdellä kosketuksella Lahden Coubrounne maalin eteen ja isokokoinen Dimitry Imbongo oli jäänyt vapaaksi. Hän sai laittaa pallon helposti sisään, ohi debyyttiotteluaan SJK-paidassa pelanneen Mehdi El Moutacimin.

SJK kuitenkin tasoitti ottelun alle kymmenen minuutin sisään ja maalintekijänä oli oma kasvatti, Joonas Lepistö. Lepistö sai pallon suoraan kuudentoista kaarelle, FC Lahden puolustajana heikosta syötöstä alaspäin.

Johtomaali oli SJK:lta hieno pelitilannemaali. Siinä ensin Denys Oliinyk kuljetti palloa laidasta ja antoi kovan syötön maata pitkin rangaistusalueen rajalla olleelle Jeremiah Strengille, joka jatkoi yhdellä kosketuksella pallon linjan taakse Lepistölle. Lepistö sijoitti niin ikään yhdellä kosketuksella pallon takakulmaan.

Tasoitusmaali syntyi keskialueen harhasyötön jälkeen, mistä FC Lahden Zeqiri pääsi karkumatkalle. Mukaan tuli entinen SJK-hyökkääjä Vahid Hambo ja tämä pääsi laittamaan toppareiden välistä pallon sisään.

Sama mies rankaisi myös ottelun voittomaalissa ja jälleen SJK:n virheestä. SJK haki voitto-osumaa hanakasti ja useampi pelaaja oli nostettu ylös. Denys Oliinyk kikkaili itsensä rangaistusalueelle, mutta kun vetoa ei saatu aikaiseksi, ehti Lahden puolustus purkamaan pallon kauas SJK:n alueelle. Siellä puolustaja ja maalivahti luki tilanteen väärin ja molemmat menivät samaan palloon. Tuloksena pallo ohi molempien ja Hambo pääsi viimeistelemään voittomaalin tyhjään verkkoon.

vko.07 // 22.2.2020
Lisää uutisia