AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.02 // 16.1.2020

​Seitsemän nuorta talenttia FC Interin harjoitusrinkiin

​Seitsemän nuorta talenttia FC Interin harjoitusrinkiin

Kuva: Juha Tamminen

FC Interin strategian mukaisesti edustusjoukkueeseen nostetaan entistä enemmän nuoria akatemiapelaajia.

Vuoden alusta alkaen reservi- ja akatemiapelaajista Roope Kantola (-02), Jan Heinonen (-02), Linus Virkki (-01), Jasper Yrjäs (-03), Linus Rönnberg (-03), Niklas Rantanen (-99) ja Yeesseer Barbata (-01) ovat harjoitelleet säännöllisesti edustusjoukkueen kanssa. Edustuksen mukana on harjoitellut muutamia kertoja myös muita A- ja B-junioreiden pelaajia.

– Me emme ajattele pelaajia ensisijaisesti edustus-, reservi- tai B-joukkueen pelaajina vaan Interin pelaajina, sillä olemme yhtä perhettä. Oleellista ei ole se, minkä nimisessä joukkueessa pelaaja pelaa vaan se, että tarjoamme heille ympäristön, jossa he voivat kehittyä mahdollisimman paljon. Näille nuorille edustusjoukkue on tällä hetkellä ollut henkilökohtaiseen kehittymiseen paras paikka, Interin talenttivalmentaja Erol Ates selventää.

Interin nuorista Roope Kantola, Jan Heinonen ja Linus Virkki harjoittelivat edustusjoukkueen mukana jo viime kaudella. Ates näkee hyvin mahdollisena, että näille pelaajille alkava kausi on todellinen näytön paikka myös harjoituskentän ulkopuolella.

– Tie Veritas Stadionin nurmelle on pitkä. Pelaajan pitää olla valmis tekemään töitä päivästä toiseen ja tavoittelemaan unelmaansa. Harjoituksissa näkyvä asenne kyllä kertoo, onko pelaaja valmis tähän. Me tarjoamme kaikille saman mahdollisuuden tavoitella unelmaansa ja taistella omasta paikastaan, loppu on heistä kiinni, Ates toteaa.

Vuoden alku on tuonut nuorille pelaajille paljon uutta. Seuraava uusi askel koittaa monelle jo tulevana viikonloppuna FC Floraa vastaan pelattavassa harjoitusottelussa.

– Totta kai edustusjoukkueen tempoon tottuminen on vienyt oman aikansa, mutta kehitystä on nähtävissä joka päivä. Pelaajilla on kuitenkin selvästi intoa olla edustusjoukkueen mukana ja jokainen oikeasti haluaa tätä. Se merkitsee paljon, Ates päättää.

Tallinnassa pelataan tulevana lauantaina seuraavat ottelut:

FC Flora edustusjoukkue – FC Inter edustusjoukkue

18.1.2020 klo 14.30

EJL-halli (Jalgpalli 21, Tallinn)

Peliaika: 2 x 45 min

FC Flora U17 – FC Inter B-juniorit

18.1.2020 klo 15.30

Infonet-halli (Punane 45, Tallinn)

Peliaika: 2 x 45 min

FC Flora U21 – FC Inter reservijoukkue

18.1.2020 klo 16.30

EJL-halli (Jalgpalli 21, Tallinn)

Peliaika: 2 x 45 min

Lisää uutisia