AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.48 // 8.12.2019

​SJK kiinnitti neljä nuorta pelimiestä

​SJK kiinnitti neljä nuorta pelimiestä

Kuva: Juha Tamminen

Neljä SJK Akatemian runkopelaajiin kaudella 2019 kuulunutta nuorta pelaajaa jatkaa SJK-paidassa myös kaudella 2020.

SJK Akatemian kapteenistoon viime kaudella kuulunut Arttu Aromaa, laitapuolustaja Joona Lautamaja, laitahyökkääjä Jyri Kiuru sekä keskikentällä pelaava Juuso Takanen jatkavat seurassa. Kaikkien sopimus kattaa kauden 2020 ja osalla on myös optiot tulevista kausista.

- Ensi kaudella meillä on kaksi joukkuetta valtakunnan korkeimmilla sarjatasoilla, mikä on meille kilpailullisesti valtava haaste. Mutta ajattelemme lähtökohtaisesti niin, että luomme noille kahdelle joukkueelle sellaisen harjoittelukulttuurin, että koemme pelillistä menestystä molemmilla sarjatasoilla. Se onnistuu vain tekemällä hyvää valmennuksellista yhteistyötä sekä edustusjoukkueen että akatemiajoukkueen välillä, sanoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

- Tänään julkaistavat pelaajat ovat meille juuri sellaisia pelaajia, joita haluamme tuolla yhteistyöllä kehittää. Heillä kaikilla on mahdollisuus ottaa vielä isoja askelia kehityksessään, mihin he tarvitsevat myös kovia pelejä, ja niitä SJK:ssa on tällä kaudella tarjolla, jatkaa Honkavaara.

- Arttu ja Joona olivat viime kaudella isossa roolissa akatemian nousussa, joten oli itsestään selvää, että haluamme jatkaa tarinaa heidän kanssaan. Tarvitsemme heidän kaltaisiaan luontaisia vastuunkantajia, jotka ovat samalla hyviä esimerkkejä nuoremmille pelaajille siitä, että myös pelaamisen ohessa voi tehdä itselleen uraa. Fiksuja nuoria miehiä, kuvailee Honkavaara Aromaata ja Lautamajaa.

- Jyrillä ja Juusolla on ura vielä edessä, ja molemmat ovat todella monipuolisia pelaajia. Kokemukseni heistä on lyhyt, mutta jo näin ensimmäisen harjoitusviikon jälkeen on helppo sanoa, että molemmat heistä ovat valmiita tekemään kovasti työtä tullakseen paremmaksi pelaajaksi, Honkavaara kuvailee Kiurua ja Takasta.

SJK edustus ja SJK Akatemia jatkavat harjoituksia yhdessä, Honkavaaran alaisuudessa, vielä tämän vuoden puolella aina 20.12. asti, jolloin se pelaa harjoitusottelun FF Jaroa vastaan Wallsport Areenalla.

Lisää uutisia