FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.43 // 28.10.2019

IFK Mariehamn mursi viimein HJK:n taian Helsingissä – ”Iso päivä seuralle”

IFK Mariehamn mursi viimein HJK:n taian Helsingissä – ”Iso päivä seuralle”

Peter Lundbergin suojatit saivat viimein voiton HJK:sta Helsingissä. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamnin päävalmentaja Peter Lundberg oli ylpeä suojateistaan, kun 2-1-vierasvoitto HJK:sta jatko-ottelun jälkeen toi paikan Veikkausliigan lopputurnauksen finaaliin FC Honkaa vastaan.

IFK Mariehamnin sankariksi nousi toppari Rich Ketting 110. minuutilla. Molempien joukkueiden edelliset pelit Veikkausliigan lopputurnauksessa venyivät rangaistuspotkukilpailuun asti, mikä näkyi IFK-luotsi Lundbergin mukaan sunnuntain ottelussa.

- Olen iloinen tuloksesta. Ottelu oli erikoinen molemmille joukkueille,molemmat pelasivat viikolla 120 minuuttia. Peli ei ollut yhtä aktiivista kuin normaalisti, Lundberg kommentoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Voitto oli IFK Mariehamnille historiallinen, sillä koskaan aikaisemmin ahvenanmaalaiset eivät olleet HJK:ta vieraissa voittaneet.

- Muutimme meidän prässiämme viime kerrasta, kun pelasimme täällä. Tänään oli meidän päivämme, en osaa laskea kuinka monta kertaa olemme olleet täällä ja nyt voitimme. Iso päivä seuralle ja olen ylpeä pelaajistani, Lundberg totesi.

IFK Mariehamn oli ehtinyt vierailla HJK:n luona 23 kertaa ennen sunnuntaina tullutta ensimmäistä voittoa. Historiallinen saavutus laitetaan kuitenkin nopeasti taka-alalle, sillä edessä on jo keskiviikkona käynnistyvät lopputurnauksen finaalit FC Honkaa vastaan.

- Emme ole tyytyväisiä vielä, on vielä yksi askel otettavana. Valmistaudumme siihen palautumalla ja olemalla valmiita kotona, Lundberg totesi.

IFK Mariehamn kohtaa kaksiosaisessa finaalissa Hongan. Finaalin voittaja lunastaa itselleen karsintapaikan Eurooppa-liigaan. Ensimmäinen osaottelu pelataan keskiviikkona Maarianhaminassa ja toinen osa sunnuntaina Espoossa.

IFK Mariehamn - FC Honka keskiviikkona 30.10. klo 18.30 Wiklöf Holding Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu-palvelun kautta.

Lisää uutisia