FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.35 // 3.9.2019

Karjalainen totuttelee Hollannin tempoon: ”Veikkausliiga on taktisempi sarja”

Karjalainen totuttelee Hollannin tempoon: ”Veikkausliiga on taktisempi sarja”

Rasmus Karjalainen jätti Veikkausliigan taakseen kesäkuussa. (Kuva: Juha Tamminen)

Kotimaan kentät kesäkuun lopussa Hollannin pääsarjaan vaihtanut Rasmus Karjalainen on seurannut mielenkiinnolla Veikkausliigan kärkitaistelua.

KuPS:n paidassa 43 Veikkausliigan ottelussa 19 maalia iskenyt Karjalainen siirtyi kesäkuun loppupuolella Kuopiosta Hollannin Eredivisiessä pelaavaan Fortuna Sittardiin. 23-vuotiaan hyökkääjän mukaan eniten sopeutumista on vaatinut Hollannin suuremmat treenimäärät ja kovempi tempo.

- Tempo on merkittävästi kovempi kuin Veikkausliigassa. Veikkausliiga on luonteeltaan taktisempi sarja kuin Eredivisie. Veikkausliigassa on paljon passiivista pallon siirtelyä ja etsitään rauhassa ja kärsivällisyydellä niitä rakoja. Totta kai Eredivisiessäkin sitä tehdään, mutta se tempo on merkittävästi kovempi, Karjalainen kertoo.

Heinäkuun tiukan harjoituskauden ja elokuussa alkaneen sarjakauden keskelläkin Karjalainen on seurannut Veikkausliigan etenemistä.

- Aina kun ollut sellainen tilanne että pystyn katsomaan pelejä, niin olen jonkin verran niitä katsellut. Melko tasainen on tuo yläkolmikko. Siitä ei vielä yhtään osaa sanoa, kelle se menee, Karjalainen pohtii.

Maaottelutauon jälkeen käynnistyvään Veikkausliigan mestaruussarjaan lähdetään todellakin jännittävistä asetelmista, sillä FC Inter pitää kärkipaikkaa vain kahden pisteen erolla KuPS:aan ja Ilvekseen. Karjalaisen suosikki löytyy luonnollisesti Kuopiosta.

- Jätkät on pelannut tosi hienon kauden ja toivon sydämestäni, että KuPS hoitaa sen mestaruuden kotiin sieltä. Ollaan oltu jätkien kanssa yhteydessä, siellä on hyvä pöhinä, Karjalainen toteaa.

Suurta pöhinää on myös A-maajoukkueen ympärillä. Karjalaisen ja Huuhkajien edessä on seuraavaksi huipputärkeät EM-karsintaottelut kotikentällä Kreikkaa ja Italiaa vastaan.

- On näitä pelejä odotettu. Siellä on stadion täynnä kaksi kertaa ja kaikki kotipelit on loppuunmyytyjä. Tämä buumi täytyy nyt käyttää hyväksi, me tarvitaan se 12 pelaaja sieltä katsomosta. Me ollaan saatu se ennenkin, tunnelma on ollut tosi hieno. Nyt sitä tarvitaan enemmän kuin ikinä, kun pelataan oikeasti isoja pelejä. Luotan siihen, että torstaina ja sunnuntaina tehdään Ratinaan tosi hieno tunnelma, Karjalainen toteaa.

vko.07 // 19.2.2020
Lisää uutisia