FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.22 // 5.6.2019

​Tasan vuosi sitten Huuhkajissa debytoinut Rasmus Karjalainen kuuluu jo vakiokalustoon: "Näytöt pitää antaa joka kerta"

​Tasan vuosi sitten Huuhkajissa debytoinut Rasmus Karjalainen kuuluu jo vakiokalustoon: "Näytöt pitää antaa joka kerta"

"Rasse" hakee lisää vastuuta Huuhkajissa. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS:n Rasmus Karjalainen on jälleen Huuhkajien matkassa, kun Suomi jatkaa EM-karsintoja Bosnia-Hertsegovinaa ja Liechtensteinia vastaan.

23-vuotias hyökkääjä debytoi A-maajoukkueessa tasan vuosi sitten 5.6.2018, kun Suomi kohtasi harjoitusottelussa vieraskentällä Romanian.

- Oltiin 0-2-häviöllä kun tulin kentälle. Mukava oli tehdä maajoukkuedebyytti. Siellä oli täysi tupa muistaakseni ja hyvä tunnelma. Sitten lauantaina seuraavassa pelissä (Valko-Venäjää vastaan) pääsin aloittamaan ja pelasin mielestäni hyvän ysikymppisen, niin siitä ekasta maajoukkuetapahtumasta on tosi hyvät muistot, Karjalainen muistelee debyyttiään Huuhkajissa.

Vuoden aikana A-maaotteluita on kertynyt tilastoihin kahdeksan ja maalitilikin aukesi tammikuussa Viroa vastaan, joten Karjalaisen nimen voi nykyään jo olettaa mahtuvan listalle Markku Kanervan nimetessä joukkuettaan ottelutapahtumiin.

- Yhden tapahtuman olen ollut poissa, kun marraskuussa (Nations League) en ollut mukana. Kyllä haluan kuulua ja mieltää itseni siihen maajoukkueen vakiorinkiin kuuluvaksi. Mutta ei se ole kenellekään itsestään selvää. Näytöt pitää antaa joka kerta täällä ja seurajoukkueissa. Mielestäni olen pelannut hyvin jokaisen maaottelun, jonka olen pelannut, Karjalainen kertoo.

Huuhkajat jatkaa EM-karsintoja lauantain kotiottelulla Bosnia-Hertsegovinaa vastaan, mikä jälkeen edessä on vieraspeli Liechtensteinissa. Näistä peleistä KuPS-hyökkääjä tavoittelee luonnollisesti lisää peliminuutteja ja jopa paikkaa avauskokoonpanossa.

- Yritän tehdä täällä treeneissä parhaani ja näyttää, että olen sen avauskokoonpanopaikan arvoinen. Kaikilla täällä se avauskokoonpanon paikka on tavoitteena. Saa nähdä miten käy, tässä on kaksi hyvää peliä edessä, Karjalainen toteaa.

Lisää uutisia