FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.32 // 15.8.2019

Koskela eurotaipaleen päättymisestä: "Erittäin suuri pettymys"

Koskela eurotaipaleen päättymisestä: "Erittäin suuri pettymys"

Toni Koskelan luotsaama HJK karsiutui torstaina Eurooppa-liigan karsinnoista. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK jäi torstaina 2-2-tasapeliin Eurooppa-liigan kolmannen karsintakierroksen toisessa osaottelussa latvialaista FC Rigaa vastaan.

Sen myötä Klubin taival europeleissä päättyi. Riga meni jatkoon yhteismaalein 3-3, koska sillä oli kaksi vierasmaalia HJK:n yhtä vastaan.

- Vastustaja teki varmasti ne asiat missä ovat hyviä paremmin kuin ne, missä me periaatteessa ollaan hyviä. Oikeastaan joka hetki kun johdimme peliä, mikä on tietenkin ollut myös Veikkausliigassa sama homma, kun olemme johtaneet peliä yhdellä maalilla, niin syystä tai toisesta meidän oma hyökkäyspelaaminen menee siihen, että hukataan palloja ja pannaan pelkästään pitkiä syöttöjä johtuen osittain siitä, että emme enää auta pallollista tai luo vaihtoehtoja niin miten pitäisi luoda.

- Sitä kautta varsinkin tällaista todella fyysistä vastustajaa vastaan menetämme nopeasti palloja ja sitten se tekee sen, että joudumme puolustamaan enemmän, HJK:n päävalmentaja Toni Koskela puntaroi pelin jälkeen.

Koskelan mukaan hän olisi halunnut HJK:n puolustavan useammin ylempää, mutta yhteispeli ei toiminut moitteettomasti.

- Tietenkin siihen looginen selitys on se, että yhteisiä tapahtumia on aika vähän.

Hän koki, että lähtökohdat Eurooppa-liigan ratkaisevalle karsintakierrokselle pääsyyn olivat HJK:n kannalta erittäin hyvät Riikassa 1-1-tulokseen päättyneen avausosan jälkeen. Sen takia pettymys kaiversi luotsia.

- Tietenkin tänään tämmöinen tulos, joka on päällimmäisenä tunteena, on ilman muuta erittäin suuri pettymys. Riga oli mielestäni kuitenkin hyvä joukkue. Emme olleet selkeä ennakkosuosikki, mutta pelasimme itsellemme kuitenkin ihan hyvät lähtökohdat tähän kotipeliin.

- Tietenkin ainoa tavoite oli mennä jatkoon, ja siinä epäonnistuttiin, niin se on iso pettymys.


KPV-HJK Kokkolan Keskuskentällä sunnuntaina 18.8. klo 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

vko.07 // 22.2.2020
Lisää uutisia