FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.32 // 15.8.2019

HJK johti kahdesti, mutta jäi tasapeliin - joukkueen europelit pelattu

HJK johti kahdesti, mutta jäi tasapeliin - joukkueen europelit pelattu

HJK ei selvinnyt jatkoon Eurooppa-liigan kolmannelta karsintakierrokselta. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK pelasi torstaina kotonaan 2-2-tasapelin Latvian mestaria FC Rigaa vastaan Eurooppa-liigan kolmannen karsintakierroksen toisessa osaottelussa. Se tarkoittaa Klubin europelien loppumista.

Tulos tarkoittaa sitä, että Riga jatkaa Eurooppa-liigan viimeisellä karsintakierrokselle vierasmaalisäännön turvin. Avausosa oli päättynyt Riikassa 1-1 viime viikolla. Vastaansa Riga saa viimeisellä karsintakierroksella Tanskan mestarin FC Kööpenhaminan.

Klubi sai peliin räväkän alun. Heti neljännellä minuutilla kotijoukkueelle tuomittiin rangaistuspotku Riku Riskiin kohdistuneesta kontaktista.

Pallon taakse asettui laitapuolustajana pelannut Rafinha, jonka kevyen kudin Rigan maalivahti Roberts Ozols torjui jalallaan. Klubin onneksi vahvasti kotimaan-kentille palannut Petteri Forsell oli kärppänä paikalla ja laukoi paluupallon maaliin.

HJK sai olla tyytyväinen tuosta maalista, sillä muuten avausjakso ei isäntäjoukkueen osalta näyttänyt kovin vakuuttavalta. Usein joukkue joutui pelaamaan pitkää palloa alakerrasta, ja pelin kontrollista ei ollut ajoittain tietoakaan.

Tauolle Klubi pääsi kuitenkin 1-0-johdossa.

HJK:n toinen maali ei ollut turhan kaukana toisen jakson alkupuolella. Tim Väyrynen laukoi 54. minuutilla vasemmalla jalallaan tulisesti kohti ylänurkkaa, mutta Ozols venytti itsensä atleettiseen torjuntaan. Heti tilanteen jälkeisen kulmapotkun jälkitilanteesta Riski laukoi hiukan ohi oikean ylänurkan.

Rigan tasoitusmaali nähtiin 62. minuutilla. Keskialueelta tullut vapaapotku leijaili takatolpalle, josta pallo pelattiin kovaa matalana maalin eteen. Roman Debelkolla oli lopulta suhteellisen helppo työ ohjata pallo läheltä verkon perukoille.

HJK siirtyi 69. minuutilla 2-1-johtoon. Forsellin antama kultapotku leijaili rangaistusalueelle, ja Väyrynen nousi tilanteessa korkeimmalle puskien pallon maaliin.

Vierailija tasoitti lukemat toistamiseen juuri ennen 80 minuutin täyttymistä. Maksim Rudakov ei saanut vangittua kovaa, rangaistusalueen rajan tuntumasta lähtenyttä laukausta, ja pallo jäi pomppimaan maalin edustalle. Debelko kiitti paluupallosta ja viimeisteli illan toisen osumansa.

Lopussa HJK painoi päälle ja loi painetta Rigan maalilla, mutta tuloksetta.


KPV-HJK Kokkolan Keskuskentällä sunnuntaina 18.8. klo 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

vko.07 // 22.2.2020
Lisää uutisia