FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.28 // 17.7.2019

Interiä ei ole "kielletty unelmoimasta yllätyksestä" - iso haaste edessä torstaina

Interiä ei ole "kielletty unelmoimasta yllätyksestä" - iso haaste edessä torstaina

Jose Riveiro tietää, että kaikki on mahdollista. (Kuva: Juha Tamminen)

Veritas Stadion isännöi torstaina europeliä yli kuuden vuoden tauon jälkeen, kun FC Interiä vastaan asettuu Brøndby IF.

FC Inter kohtasi Tanskan kymmenkertaisen mestarijoukkueen ensimmäisessä osaottelussa viikko sitten ja vaikka tunnin pelin jälkeen tilanne oli vielä 1-1, Brøndby iski lopussa voittonumeroikseen 4-1.

Viime torstain kohtaamisen jälkeen Brøndby aloitti Tanskan liigan sunnuntaina kotiottelulla Silkeborgia vastaan. Vakuuttavassa 3-0-voitossa tanskalaisten takalinjoilla luutinut Paulus Arajuuri teki voittomaalin ja syötti lisäksi toisen osuman. Inter puolestaan pääsi valmistautumaan toiseen osaotteluun suoraan ensimmäisen kohtaamisen jälkeen.

Interin päävalmentaja Jose Riveiron mukaan joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa oli Interin kannalta niin hyvää kuin huonoakin.

– Minusta edellinen ottelu oli suunnilleen sellainen, jollaista odotimme. Alun jälkeen pystyimme tekemään pelistä tasaisen. Meillä oli tunne, että olisimme voineet tehdä jopa toisen maalin. Mustan kymmenminuuttisen aikana menetimme kuitenkin kontrollin pelistä ja lisäksi Brøndby oli melko tehokas.

- Positiivista kuitenkin on, että saimme pitkät ajat pelattua sellaista jalkapalloa kuin halusimme ja useimmat pelaajat olivat yksilöinä oikein hyviä. Negatiivista on tietysti se, ettemme pystyneet ratkaisevilla hetkillä olemaan tarpeeksi pitäviä puolustussuuntaan, Riveiro miettii.

Otteluparin voittaja kohtaa ensi viikolla toisen karsintakierroksen ottelussa puolalaisen Lechia Gdanskin. Vaikka Inter ei toiselle kierrokselle pääsisikään, näkee Riveiro europelit tärkeänä myös kotimaan sarjoja ajatellen.

– Pelaajat tietävät europeleissä haasteen olevan vielä isompi kuin kotimaassa, jolloin se näkyy otteluihin valmistautumisessa parempana keskittymisenä. Sen ei tietenkään pitäisi olla niin, joten nyt tehtävämme on saada tämä parempi taso siirtymään myös kotimaan otteluihin valmistautumiseen, Riveiro kertoo.

Ensimmäisen osaottelun 4-1-loppuluvut tarkoittavat, että Inter tarvitsisi jatkoon päästäkseen 3-0-voiton jälkimmäisestä Brøndby-ottelusta. Riveiro myöntää tehtävän olevan äärimmäisen hankala, mutta pelaajien motivointiin se ei ole vaikuttanut.

– Tietysti heti edellisen pelin jälkeen tunnelmat olivat erilaiset, mutta viikon mittaan ajatukset ovat muuttuneet. Tämä ryhmä on hyvin kilpailuhenkinen ja yritämme kohdata jokaisen viikon positiivisella asenteella. Jalkapallon maailmassa on niin paljon kaikkea epävarmaa, ettei kukaan voi tietää huomisen tapahtumista. En aio kieltää joukkuettani unelmoimasta yllätyksestä.

- Aivan ensimmäiseksi meidän on huomenna kuitenkin puolustettava kuin eläimet, oltava tehokkaita hyökkäyspäässä ja myös vähän onnekkaita. Meidän velvoitteemme on kuitenkin taistella, Riveiro päättää.

Pelaajatilanne Interillä on säilynyt hyvänä. Edustusjoukkueen pelaajista ainoastaan Mika Ojala joutuu jättämään huomisen ottelun väliin harjoituksissa tulleen kolhun takia.

Ottelu alkaa torstaina 18.7. kello 18.30 Veritas Stadionilla. VeikkausTV esittää ottelun.

Lisää uutisia