vko.28 // 18.7.2019

Hieno taistelu ei riittänyt - FC Inter niukasti ulos europeleistä

FC Inter voitti tanskalaisen Brøndby IF:n Eurooppa-liigan ensimmäisen karsintakierroksen toisessa osaottelussa 2-0-lukemin, mutta tippui jatkosta yhteismaalein 3-4.

Inter aloitti ottelun vahvasti. Joukkue pakotti vierasjoukkue Brøndbyn syvälle omalle kenttäpuoliskolle. Lähimmäs maalintekoa pääsi kapteeni Timo Furuholm, joka ei lopulta ihan yltänyt palloon maalin edessä pelin 11. minuutilla.

Pelin hallinta ja hyvät hyökkäykset eivät tuoneet lopulta kunnon maalitilanteita Interille, minkä seurauksena maalivahti Marvin Schwäbe sai olla maalillaan melko rauhassa.

Vierasjoukkue Brøndbyn vaarallisimmat tilanteet tulivat erikoistilanteista, mistä Simon Hedlund pääsi puskemaan reilun puolen tunnin kohdalla. Henrik Moisander oli maalilla kuitenkin hyvin hereillä ja selvitti varmasti tilanteen.

Avausjakson loppua kohti mentäessä pelitapahtumat kentällä tasoittuivat. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa, mutta maaleja ensimmäisellä jaksolla ei nähty.

Kolmen maalin takaa-ajoasemasta peliin lähtenyt Inter pääsi mukaan taisteluun jatkopaikasta toisella jaksolla tekemällä kaksi maalia neljään minuuttiin.

Ottelun avausmaalin laukoi upeasti yläkulmaan Niko Markkula 52. minuutilla. Maalin pohjusti hyvällä pitkällä syötöllä Juuso Hämäläinen.

Neljä minuuttia myöhemmin pallo oli jälleen Brøndby-vahti Schwäben selän takana. Tällä kertaa pallon laukoi verkkoon Niilo Mäenpään ja Luciano Balbin pohjustuksen jälkeen Filip Valencic.

Brøndby ei Interin kahdesta maalista panikoitunut, vaan toi kentälle ensimmäisessä osaottelussa loistaneet Josip Radosevicin ja Kamil Wilczekin. Kaksikon läsnäolo kentällä rauhoitti vieraiden peliä, eikä Inter päässyt enää uhkaamaan heidän maalia toisen jakson alun tavoin.

Lähimpänä maalia ottelun lopussa oli sivuvapaapotkun jälkitilanteesta vieraiden Anthony Jung. Hänen ohjaus nousi kuitenkin läheltä reilusti yli maalin kymmenen minuuttia ennen loppua.

FC Inter kohtaa seuraavaksi Veikkausliigassa sunnuntaina 21.7. FC Hongan. Ottelu on JIM:n ja Ruudun Futiskierroksen pääpeli.

FC Inter-FC Honka Veritas Stadionilla sunnuntaina 21.7. klo 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.