AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.25 // 30.6.2019

"Oliko liikaa tyytyväisyyttä johtoasemaan" - Ilveksen Tuure Siira myönsi lopun vaikeudet

"Oliko liikaa tyytyväisyyttä johtoasemaan" - Ilveksen Tuure Siira myönsi lopun vaikeudet

Avauksen paikka maistui Tuure Siiralle. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves voitti lauantai-illan vieraspelimatkallaan VPS:n maalein 2-1 ja siirtyi sarjakärkeen.

24-vuotias oululaislähtöinen Tuure Siira uurasti täydet 90 minuuttia keskikentällä. Maalinteon aloitti Tatu Miettunen kulmapotkusta. Siira oli taidokkaalla avaussyötöllään käynnistämässä voittomaaliin johtanutta tilannetta, jossa Lauri Ala-Myllymäki viimeisteli kauden kuudennen maalinsa laukomalla pallon alanurkkaan.

– Ensimmäisellä puoliajalla Vepsulla ei ollut juuri ollenkaan saumoja. Pelasimme yhden tilanteen huonosti ja he rokottivat siitä. Aikaisesta takaiskumaalista huolimatta ei meillä ollut avausjaksolla mitään hätää ja iskimmekin sitten nopeasti pari maalia taululle, Siira paaluttaa.

– Alun dominoinnin jälkeen toinen puoliaika oli hankalampi. En tiedä, oliko se liikaa tyytyväisyyttä johtoasemaan vai mistä kiikasti. Vepsu painoi päälle ja vieraissa kotijoukkueen loppurynnistyksen kestäminen on aina haastavaa. Jouduimme puolustamaan alhaalta, mutta oli meillä kyllä paikkoja tehdä kolmas ja tappaa peli.

Ilveksen puolustusmuoto ryhmitettiin Vaasaa vastaan hieman uuteen uskoon. Siira oli keskikentän kolmiossa poikkeuksellisesti yksin alimpana ankkuripelaajana.

– Olen tottunut pelaamaan pohjaa, eli ei siinä sinällään mitään outoa ollut. Ensimmäinen puoliaika oli henkilökohtaisestikin onnistunut, saimme liikutettua palloa maltilla. Oli hienoa päästä pitkästä aikaa avaukseen. Peli-iloa ja virtaa riittää, "Tume" kertoo.


Ilves-SJK Tammelan stadionilla sunnuntaina 7.7. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia