vko.25 // 25.6.2019

HJK haki voiton Maarianhaminasta (IFK Mariehamn-HJK 0-2)

HJK kohenteli asemiaan tasaisessa Veikkausliigan sarjataulukossa hakemalla tiistaina 2-0 (1-0) -voiton IFK Mariehamnista.

Lassi Lappalainen vei HJK:n johtoon avausjakson puolivälissä ja loppunumerot sinetöi Riku Riski vajaa kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa.

Kamppailu alkoi selvästi isäntien hallinnalla. IFK Mariehamn onnistui luomaan ensimmäisten minuuttien aikana muutamankin hyökkäyksen, ja Maksim Rudakov joutui pikaisesti torjuntatöihin.

IFK Mariehamn vyörytti paljon nopeita hyökkäyksiä laitojen kautta, mutta Klubi puolusti omaa boksiaan laadukkaasti. Jakson edetessä helsinkiläiset alkoivat löytämään myös omaan hyökkäyspeliinsä juonikkuutta.

Käynnissä oli ottelun 24. minuutti, kun Klubi loi nopean hyökkäyksen. Eetu Vertainen voitti kaksinkamppailun ja pelasi pallon IFK Mariehamnin linjan taakse, jonne aivan paitsion rajamailta ryntäsi Riku Riski. Riski nosti pelivälineen hallitusti yli vastaantulleen kotijoukkueen maalivahdin Oskari Forsmanin ja tarjoili sen jälkeen maalinedustalla täysin vapaana olleelle Lassi Lappalaiselle, jolla oli helppo työ ohjata ottelun avausmaali.

Osuman jälkeen ottelu siirtyi hiljalleen paremmin Klubin haltuun ja vierailijat onnistuivat vyöryttämään selvästi enemmän hyökkäyksiä. Hyvällä pelipäällä olleet Vertainen, Lappalainen ja Riski olivat erityisen vaarallisia kotijoukkueen puolustukselle.

Kaksijakoisella nelivitosella ei enempää osumia nähty ja tauolle siirryttiin Klubin johdossa. IFK Mariehamnin parhaat paikat syntyivät ottelun ensimmäisen kympin aikana, kun taas viimeinen vartti mentiin selkeästi HJK:n komennossa.

Klubi jatkoi hyviä otteita heti toisen jakson alussa. Vain parin minuutin pelin jälkeen Riski pääsi kokeilemaan boksin reunalta, mutta pallo painui hienoisesti ohi tolpan väärältä puolelta. Seuraavassa tilanteessa Roni Peiponen vapautti Riskin puolittaiseen läpiajoon, mutta Forsman onnistui torjumaan jalallaan pienestä tilasta lähteneen laukauksen.

IFK Mariehamn sai hetkittäin paremmin pelistä kiinni, mutta kokonaiskuvassa edettiin HJK:n tahdissa. Vajaan tunnin kohdalla Sebastian Dahlströmin vihainen kuti oli lähellä tuplata vieraiden johdon, mutta pallo kimposi aivan maalin tuntumassa maarianhaminalaisten puolustuksesta yli päätyrajan. Seuraavassa tilanteessa IFK Mariehamnilla oli sen toistaiseksi paras paikka toisella jaksolla, mutta Rudakov liimasi Daniel Sjölundin kovan laukauksen alakulmasta.

Seuraavaksi torjuntatöihin joutui Forsman, joka onnistui jälleen estämään Riskin maalintekoyrityksen. Vain pari minuuttia tästä ja kotijoukkueen maali varjeltui enää yläriman avulla, kun Vertaisen veto kilpistyi poikkipuuhun.

Ottelun edetessä viimeistä kymppiä kohti sai kotijoukkue jälleen luotua hyvää painetta Klubin päätyyn. Helsinkiläisten puolustus kuitenkin kesti rynnistyksen, jonka jälkeen peli painui jälleen IFK Mariehamnin alueelle.

Noin viisi minuuttia ennen täyttä aikaa Klubi karkasi ylivoimahyökkäykseen. Dahlströmiä rikottiin pilkun arvoisesti ja vetovastuun otti Vertainen. Forsman aavisti kuitenkin nuoren hyökkääjän laukauksen, mutta paluupalloon ehti ensimmäisenä Riski, joka tälläsi pallon voimalla verkon perukoille.

Enempää maaleja ei Maarianhaminan illassa nähty ja Klubi nappasi täydet pisteet Lappalaisen ja Riskin osumilla. Ottelussa nähtiin Klubilta erityisen iloista hyökkäyspeliä ja paremmalla viimeistelyllä maaleja olisi voinut syntyä enemmänkin. Vastapainona puolustus toimi hyvin, ja Rudakov venyi tarvittaviin torjuntoihin.

IFK Mariehamn – FC Honka sunnuntaina 30.6. kello 18.30 Wiklöf Holding Arenalla ja HJK – KuPS lauantaina 29.6. kello 17.00 Telia 5G Areenalla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: HJK:n verkkosivut