vko.11 // 23.3.2019

Huuhkajat kaatui saappaat jalassa Italialle

Lassi Lappalainen pelasi karsintadebyyttinsä. (Kuva: Juha Tamminen)

Miesten EM-karsinta-avaus vaikeassa paikassa Udinessa Italian vieraana päättyi 0-2-tappioon, mutta taistelutta Huuhkajat eivät antautuneet.

Suomi sai kylmää vettä niskaansa jo ottelun seitsemännellä minuutilla. Käytännössä ottelun ensimmäinen tilanne syntyi Italian hyökkäyspään vapaapotkusta, jonka Suomen puolustus purki, mutta suoraan Nicolo Barellalle, joka laukoi reilusta 20 metristä ja pallo painui hiukan onnekkaastikin Huuhkajapuolustuksen kautta ohi voimattoman Lukas Hradeckyn.

Italian johtomaalin jälkeen Suomi kuitenkin tuli nopeasti mukaan peliin ja loi muutamankin maalipaikan, mutta Robin Lodin ja Tim Sparvin laukaukset viuhuivat ohi Italian maalin. Pelinhallinta vaihteli puolelta toiselle, Italiallakin oli paikkansa, mutta myös Suomella hyvä hallintajakso hiukan ennen taukoa. Enempiä osumia ei kuitenkaan avausjaksolla nähty.

Toisella jaksolla Huuhkajat haki tosissaan tasoitusta ja paras paikka tuli Teemu Pukille, jonka laukaus nopean vastaiskun päätteeksi painui kuitenkin niukasti ohi etutolpan. Toivo eli vahvana, mutta reilu vartti ennen loppua Italia iski vaarattoman näköisestä tilanteesta ja Moise Kean viimeisteli numeroiksi 2-0.

Italialla oli paikkansa vielä kolmanteenkin osumaan, mutta yhtä lailla Suomellakin oli tilanteensa kaventaa. Enempiä osumia ei kuitenkaan nähty ja Italia otti EM-karsinnan avauspisteet.