AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.11 // 24.3.2019

​Suomen johtohahmo luo uskoa tappion jälkeen: "Tämä oli meiltä ihan rohkea suoritus"

​Suomen johtohahmo luo uskoa tappion jälkeen: "Tämä oli meiltä ihan rohkea suoritus"

Paulus Arajuuri uurasti lauantaina täydet minuutit EM-karsintojen avauspelissä Italiaa vastaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Paulus Arajuuri oli harmissaan lauantaina Italialle EM-karsinta-avauksessa kärsitystä tappiosta, mutta arvosti sitä, ettei Suomen joukkue missään vaiheessa lopettanut pelaamista.

Suomen jalkapallomaajoukkue avasi EM-karsinnat lauantaina Udinessa 0-2-vierastappiolla nelinkertaista maailmanmestaria Italiaa vastaan.

Markku Kanervan valmentama A-maajoukkue lähti otteluun 3-4-3-taktiikalla, jossa alimpana nähtiin kolmen topparin linja, jota tukivat nousevat laitapuolustajat.

- Tiesimme Italian vahvuudet ja miten he pelaavat. Varmasti myös meidän oma pelaajamateriaalimme vaikutti siihen. Ajoittain se toimi oikein hyvin. Löysimme pallonhallintatilanteissa hyvin syöttösuuntia ja ajoittain pystyimme pitämään hyvin palloa sekä pääsemään puolittaisille paikoille. Ihan terävimmät paikat jäivät saamatta, Huuhkajien topparilinjassa tuttuun tapaan uurastanut Paulus Arajuuri kommentoi peliryhmitystä.

Italia teki avausmaalin jo seitsemännellä minuutilla. Nicolo Barellan rangaistusalueen rajalta lähtenyt tykitys painui Joona Toivion jalan kautta maaliin jättäen Lukas Hradeckyn täysin voimattomaksi tolppien välissä.

- Italia sai alkuun maalin, joka oli painajaisalku meille. Se oli vähän tuurinkantamoinen. Italia on maailmanluokan joukkue ja hyvä pelaamaan johtoasemassa, Arajuuri huokaisi.

Suomen ottelut jatkuvat tiistaina 26.3. vieraspelissä Armeniaa vastaan. Arajuuri luo uskoa tuohon kamppailuun muistuttamalla, että Suomen pelissä oli paljon hyviä asioita lauantaina.

- Mielestäni tämä oli meiltä ihan rohkea suoritus. Sovimme, että lähdemme pelaamaan täysillä ja hakemaan voittoa. Vaikka he saivat alkuun maaliin, niin emme missään nimessä lopettaneet siihen, vaan mielestäni pelasimme rohkeasti ja yritimme pelata omaa peliämme. Meillä oli ajoittain hyviä jaksoja, jolloin saimme tilanteita.

Armenian ja Suomen välinen EM-karsintaottelu alkaa tiistaina 26.3. klo 19 Suomen aikaa. Ottelun voi katsoa Viafreellä.

Lisää uutisia