FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.09 // 9.3.2019

Thodesen hehkuttaa HIFK:n hankintoja: ”On tehnyt nimensä tutuksi Norjassa"

Thodesen hehkuttaa HIFK:n hankintoja: ”On tehnyt nimensä tutuksi Norjassa"

Veikkausliigaan kaudeksi 2019 palaava HIFK julkaisi lauantaina kaksi uutta pelaajasopimusta.

HIFK ilmoitti tehneensä sopimukset maalivahti Arnold Otieno Origin ja hyökkääjä Erikson Carlos Batista dos Santosin kanssa.

Päävalmentaja Tor Thodesen tuntee Arnold Otieno Origin ja on innoissaan saadessaan hänet IFK:hon.

- Tunnen Arnoldin hyvin. Hän pelasi alaisuudessani Moss FK:ssa kaudella 2011. Hän on määrätietoinen henkilö ja täydellinen ammattilainen, joka tekee kovasti töitä jokaisessa ottelussa ja harjoittelussa. Arnold on tehnyt nimensä tutuksi Norjassa, varsinkin aikaaan Lilleström SK:ssa. Hänen viimeinen ottelu LSK:ssa oli Norjan cupfinaalissa vuonna 2017, joka pelattiin Ullevaalin stadionilla, Thodesen kertoi.

- Melkein 30 000 ihmistä oli katsomassa kun LSK voitti ottelun ja Arnold kruunattiin ottelun parhaaksi pelaajaksi. Nyt hän haluaa uuden haasteen, ja vaikka tarjolla oli muitakin vaihtoehtoja, hän valitsi IFK:n ja Helsingin, koska se oli juuri sellainen haaste jonka hän halusi.

Origi tulee kuuluisasta jalkapalloperheestä. Hänen isänsä, Austin, pelasi pitkään Kenian korkeimmalla sarjatasolla ja hänen setänsä, Mike, pelasi kauan ammattilaisena Belgiassa. Hän serkkunsa, Divock Origi, pelaa Liverpool F.C.:ssa.

Myös seuran tuore hyökkääjähankinta on luotsin mieleen.

– Erikson Carlos on mielenkiintoinen hyökkääjä, jolla on nopeus ensisijaisena aseena. Samalla tavalla kuin Torón kanssa tulemme antamaan hänelle aikaa sopeutua joukkueeseen, uuteen ympäristöön ja edellytyksiin. Vasta sen jälkeen tulemme pystymään näkemään hänen todellisen tason. Olemme kuitenkin suhteellisen varmoja siitä, että hänestä tulee hyvin nopeasti hyvä lisäys joukkueemme hyökkäykseen.

Lisää uutisia