AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.09 // 9.3.2019

​Konkarimaalivahti huolissaan: "Miten käy kotimaisten nuorten pelaajien?"

​Konkarimaalivahti huolissaan: "Miten käy kotimaisten nuorten pelaajien?"

Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigassa pelataan kaudella 2019 uudella sarjajärjestelmällä ja otteluita on edelliskautta vähemmän.

Ilveksen riveistä on noussut viime kausina lukuisia nuoria pelaajia isoihin rooleihin ja tamperelainen juniorimylly on tuottanut taas uusia innokkaita nuorukaisia valloittamaan Veikkausliigakenttiä Ilveksen riveissä. Ilveksen kipparilta on tietysti udeltava nimiä, joita kannattaa seurata kauden 2019 Veikkausliigaotteluissa?

- Pitäisikö minun sanoa nimiä? Median edustajat saatte päättää nimet, mutta onhan tuo rajua hommaa miten meidän junnuputkesta nousee yllättäviäkin jätkiä, joista en itse tiennytkään. Ne tulee joulukuussa treeneihin ja ottaa paikkansa. Nykynuoriso on ennakkoluulotonta ja tekee duuninsa kovalla itseluottamuksella. Ovat urheilijoita jo valmiiksi. Hieno katsoa, kun nuoriso painaa hommia ja sisäistää nopeasti meidän juttuja, Mika Hilander iloitsee.

- Yksi tai parikin selkeää läpimurtoa tullaan varmasti tällä kaudellakin näkemään. Lisäksi ne, ketkä tekivät debyyttinsä viime vuonna, tulevat nostamaan rooliaan, Ilveksen kippari toteaa.

Ilveksen nuoret ovat antaneet vahvoja näyttöjä harjoituksissa ja cupin peleissä.

- Meillä on kova kilpailu pelipaikoista. Nuori joukkue, mutta kuitenkin laajuutta. Jokaiselle pelipaikalle on jätkiä, jotka tappelee paikasta. Nuoriso on näyttänyt talven aikana, että ansaitsee peliaikaa tuolla asenteella ja näytöillä, vaikka pelimäärä tippuikin.

Veikkausliigassa pelataan kaudella 2019 27 ottelua, kun viime kaudella otteluita pelattiin kolmikertaisessa sarjassa 33. Hilander näkee ottelumäärän vähenemisen myös uhkana.

- Sehän voi johtaa siihenkin, että nuorten pelaajien näyttöpaikat vähenevät, kun ei ole tuplapeliviikkoja. En puhu meistä, vaan koko liigasta. Meillä varmastikin saa, sillä meillä ei ole niin paljoa kokeneita pelureita.

- Olen vähän siitä huolissani, kun pelimäärät putoaa, koko liigaa ajatellen. Miten nuoret saavat näyttöpaikkoja, kun ei tarvitse kierrättää? Miten käy kotimaisten nuorten pelaajien, kun joka pelissä voi pelata vain 14 jätkää? Kun pelataan vain peli viikossa, niin pelaavaan kokoonpanoon on vaikea murtautua, kun pienet kolhut ehtii parantua ja pelaajat palautua, Hilander pohtii.

Lisää uutisia