AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.09 // 7.3.2019

​Konkarikipparin haaste nuorten johtajana: "Poikani lähempänä heidän ikää"

​Konkarikipparin haaste nuorten johtajana: "Poikani lähempänä heidän ikää"

Kuva: Juha Tamminen

35-vuotias konkarimaalivahti Mika Hilander toimii Ilveksen kapteenina myös kaudella 2019.

Ilves julkisti kapteenistonsa kaudelle 2019 helmikuussa. Mika Hilander jatkaa kipparina ja hänen apukapteeneinaan toimivat viime kaudelta tutut perämiehet Lauri Ala-Myllymäki ja Tuure Siira.

- Se on tietenkin hieno kunnianosoitus pelaajilta ja myös taustoilta, jotka saavat meillä myös päävalmentajaa lukuun ottamassa äänestää. Otetaan virka nöyränä vastaan. Viime kaudella olin ensi kertaa ja tein varmastikin jotain oikein, kun sain jatkaa. Koetetaan pitää jonkinnäköistä johtajuutta yllä tälläkin kaudella, Hilander myhähtää.

Ilveksellä on koossa hyvin nuori joukkue. Hilander on joukkueen harvoja yli kolmekymppisiä pelaajia.

- Minun oma poika täyttää yhdeksän. Hän on lähempänä noiden junnujen ikää kuin minä. En ole itse koskaan edes pitänyt nykyaikaista konsoliohjainta kädessä, mutta olen oppinut siltä Fortnitejuttuja ynnä muuta nykynuorison juttuja.

- On meillä sitten kapteenistossa Siira ja Ala-Myllymäki, jotka ovat iältään lähempänä nuorempaa kaartia ja voivat hoidella sitä. Olen toki koettanut päivittää itseäni mitä nykyään tehdään. Ei se lauantain kakkosen Valioliigalähetys enää olekaan se kovin juttu, Hilander naurahtaa.

- Koetan pysyä perässä, kuten kaikkien ikäluokkien pitää pysyä perässä. Työyhteisöni on aika nuorta, joten pakko päivittää itseään koko ajan. Jos olet ihan kalkkis, niin eihän kukaan jaksa minun kanssani jutella, Hilander hymähtää.

Lisää uutisia