FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.05 // 10.2.2019

​"Pelaajille kiitos työstä" – cupin jatkopaikka ei vaikuta VPS:n päivittäistyöhön

​"Pelaajille kiitos työstä" – cupin jatkopaikka ei vaikuta VPS:n päivittäistyöhön

VPS kaatoi RoPS:n lauantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS varmisti jatkopaikkansa Suomen Cupissa 16 parhaan joukossa lauantain 2-1-voitolla RoPS:sta.

Molempien joukkueiden kokoonpanossa oli paljon nuoria pelaajia. 18-vuotias Augustin Irumva oli ensimmäistä kertaa avauksessa ja pelasi koko ottelun VPS:n keskikentän pohjalla. Toinen 18-vuotias pelaaja, Momodou Sarr, teki yhden maalin ja syötti toisen.

- Augustin oli rauhallinen pallon kanssa ja se on hänen vahvuutensa. Viime kaudella hän pelasi Kolmosta ja tänään vastassa oli Veikkausliigajoukkue. Se hyppäys on valtava. Nämä olivat hänelle tärkeät 90 minuuttia, joista hän varmasti oppii. Pelaajien on tärkeää tunnistaa asiat, joissa heidän täytyy kehittyä. Olemme käyneet paljon asioita läpi henkilökohtaisissa palavereissa ja uskon, että pelaajien ymmärrys kasvaa, kun he saavat lisää pelikokemusta. Meidän tehtävämme auttaa pelaajaa kehittymään ja pärjäämään paremmin kentällä, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen linjaa.

- Momodou jaksaa tehdä töitä koko ajan. Jos pelaaja jaksaa tehdä töitä, niin onnistumisia tulee. Onnistumisia voi tulla monessa muodossa, esimerkiksi puolustuspelissä tai muissa asioissa. Maali ja syöttö ovat tietysti hyökkäävälle pelaajalle hyvä asia, sanoo Vuorinen.

VPS varmisti jatkopaikkansa Suomen Cupin alkulohkosta RoPS-voitolla. Jatkopaikan varmistuminen ei kuitenkaan vaikuta joukkueen päivittäiseen tekemiseen.

- Pelaajille onnittelut siitä työstä, jota he ovat tehneet. Luonnollisesti halusimme päästä jatkoon ja voittaa pelejä, mutta emme puhu sen enempää näistä asioista. Meillä omat pelilliset tavoitteemme ja kun saavutamme ne, saamme myös hyviä tuloksia, kertoo VPS-luotsi.

Suomen Cup jatkuu ensi viikolla Pohjanmaan Derbyllä KPV:ta vastaan.

- Meillä ei ole tällä hetkellä kovin laaja rosteri, joten joudumme miettimään pelaajien kuormitusta tarkkaan. Tarvitsemme tällä hetkellä kaikkia pelaajiamme. Tulemme tekemään viikolla taas kovasti töitä.

- KPV on hieno lisä Veikkausliigaan. Saamme lisää paikalliskamppailuja ja lisää yleisöä. On mahtavaa, että Pohjanmaan alueella on kolme liigajoukkuetta.

vko.07 // 19.2.2020
Lisää uutisia