AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.05 // 8.2.2019

FC Lahden lupaus aikoo pelata tiensä liigasta kansainvälisille kentille

FC Lahden lupaus aikoo pelata tiensä liigasta kansainvälisille kentille

Kuva: Juha Tamminen

Pian 19 vuotta täyttävä Teemu Jäntti valmistautuu FC Lahden paidassa toiseen Veikkausliigan kauteensa ja tavoitteet ovat korkealla.

Tuusulan Palloseuran ja Pallokerho Keski-Uusimaan kasvatti Teemu Jäntti siirtyi FC Lahteen vuosi sitten. Kesällä seura käytti optionsa ja näin nuori jatkaa mastokanupungissa myös kaudella 2019.

Jäntti urakoi viime kaudella 21 liigaottelussa. Tällä hetkellä hän valmistautuu kantamaan entistä enemmän vastuuta.

- Meillä on tekemisessä hyvä viikkorytmi ja teemme minun mielestäni oikeita asioita. Henkilökohtaisesti roolini on isompi, rosterimme keskikentälle ei ole laajin. Nyt minun pitää täyttää ne saappaat ja olenkin mielestäni onnistunut ihan hyvin, Jäntti toteaa.

- Meillä on tosi hyvä jengi, hieman erilainen kuin viime vuonna. Olemme ehkä astetta taitavampi joukkue. Keskikentällä kaikki ovat taitavia ja puolustajamme ovat isokokoisia, mutta pallollisesti hyviä. Hyökkääjätkin ovat jo osoittaneet olevansa laadukkaita.

FC Lahden viime vuosi ei täyttänyt odotuksia. Päävalmentaja Toni Korkeakunnas sai lähteä loppukaudesta ja paikan otti myöhemmin päävalmentajaksi pysyvästi valittu Sami Ristilä. Talven tulokset antavat osviittaa paremmasta. Joukkue on avannut Suomen Cupin voittamalla FC Hongan ja HIFK:n.

- Talvi on ollut erilainen kuin viime vuonna. Olemme menneet lujaa, mutta silti pelitkin ovat menneet hyvin. Jokainen ottelu on ollut toistaan parempi. En sanoisi, että hyvät tulokset on yllätys. Meillä on laadukas joukkue ja pelaajamme tuntevat toisiaan koko ajan paremmin.

- Cupista voi saada europaikan ja mestaruuden voittaminen olisi upeaa. Se on kirkkaana mielessämme.

Lahtelaisten keskikenttä on erityisen mielenkiintoinen. Jäntin lisäksi paikoista kilpailevat muun muassa SJK:sta palannut, lahtelaisen jalkapallokoulun kasvatti Matti Klinga. Kokenut Pekka Lagerblom on tehnyt pitkän uran kansainvälisillä kentillä ja maajoukkueessa ja toimii nyt sekä Ristilän apuna valmennuksessa sekä pelaajana.

Nuorista 18-vuotias Eemeli hakee läpimurtoa, kun taas espanjalainen Josué Currais Prieto eli Josu on pelannut aiemmin muun muassa SJK:ssa.

- Joukkueeltamme odotan niin hyvää sijoitusta liigasta kuin vain on mahdollista. Omalta kohdaltani haluan pelata niin hyvin, että siirto ulkomaille olisi kauden jälkeen mahdollista. Se on tavoite.

Jäntti pelasi kesän 2018 U19-poikien EM-lopputurnauksessa isossa roolissa Juha Malisen valmentamassa Suomen joukkueessa. Seuraava tavoite on Pikkuhuuhkajissa, jota valmentaa niin ikään Malinen.

- Olisi iso asia päästä kokoonpanoon mukaan. Kilpailu varsinkin keskikentälle on todella kovaa. Mukana on laadukkaita äijiä, jotka pelaavat joko ulkomailla tai Klubissa. Jos siihen mahdun, on se hyvä osoitus itselleni, että teen asioita oikein. Se on iso tavoitteeni, Jäntti toteaa.

IFK Mariehamn - FC Lahti Eckeröhallenissa sunnuntaina 10.2. kello 19. Kaikkien Suomen Cupin pelien tavoin ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia