FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.04 // 1.2.2019

Uusi VPS-maalivahti kiittelee: "Suomalaiset ovat suoria ja rehellisiä"

Uusi VPS-maalivahti kiittelee: "Suomalaiset ovat suoria ja rehellisiä"

VPS:n riveihin alkuvuodesta siirtynyt maalivahti Martin Kompalla sai lentävän lähdön Vepsu-uralleen ja on lisäksi viihtynyt ensimmäiset viikot Vaasassa hyvin.

Kompalla nousi heti ensimmäisessä ottelussaan VPS:n sankariksi, kun joukkue kaatoi SJK:n 2–1 Suomen cupin avausottelussa viikko sitten Seinäjoella. Maalivahti torjui kaksi rangaistuspotkua.

– Se oli hienoa ja tärkeää joukkueelle, kaupungille ja itselleni, Kompalla toteaa vaatimattomasti.

Kompalla on kotiutunut hyvin Vaasaan. Hän sanoo, että vaasalaiset ovat luonteeltaan jopa lämpimämpiä kuin ihmiset Saksassa, jossa hän on syntynyt.

– Ihmiset voivat joskus olla Saksassa kaksinaamaisia. Kasvokkain he sanovat jotain, mutta puhuvat selän takana muuta. Suomalaiset ovat suoria ja rehellisiä.

Kompallan vanhemmat ovat lähtöisin Puolasta, ja hän on pelannut Puolan nuorten maajoukkueessa.

– Tunnen itseni enemmän saksalaiseksi kuin puolalaiseksi. Nyt olisin valmis pelaamaan molempien maiden maajoukkueissa, vaikka Saksan kanssa se on epätodennäköisempää, koska siellä on paljon kovia maalivahteja, Kompalla sanoo.

Kompalla haaveilee myös , että pääsisi urallaan eteenpäin. Hän on valmis tekemään paljon töitä, että voisi joskus pelata vaikkapa Mestarien liigassa. Kompalla on suunnitellut elämäänsä myös eteenpäin. Jos maalivahti ei olisi jalkapalloilija, hän kertoo, että voisi olla opettajana autokoulussa.

– Se on tietysti yhä mahdollista, jos näen tulevaisuudessa, ettei jalkapallourani lähde etenemään.

– Lapsena unelmoin, että voisin olla pappi, koska olen hyvin uskonnollinen katolilainen ja tulen uskonnollisesta perheestä. Kävimme aina sunnuntaisin kirkossa, ja näin, millaista se on.

VPS-KuPS Fennia Arenalla lauantaina kello 17.45. Kaikkien Suomen Cupin pelien tavoin ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: Pohjalainen
vko.12 // 24.3.2020
Lisää uutisia