AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.04 // 31.1.2019

​Eremenko halusi Seinäjoelle voittamisen kulttuuria: "Hän tietää mitä siihen vaaditaan"

​Eremenko halusi Seinäjoelle voittamisen kulttuuria: "Hän tietää mitä siihen vaaditaan"

Eremenko on seurannut Mosan kehitystä jo vuosien ajan. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigassa kaksi mestaruutta voittanut Moshtagh "Mosa" Yaghoubi vahvistaa jatkossa SJK:ta.

SJK:n valmennusjohdossa tiedetään Mosan vahvuudet hyvin.

- Tunnen Mosan jo aivan hänen uransa alusta, kun hän alkoi pelata Hongassa. Pelasimme silloin heitä vastaan ja minä pidin hänestä kovasti jo heti silloin. Hän oli nuori, liikkui hyvin ja hänellä oli hyvät taidot. Ja hän aiheutti meille paljon vaikeuksia jo silloin, vaikka hän vasta otti ensiaskeleitaan pääsarjatasolla, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

- Olemme puhuneet hänen kanssaan pitkään ja olen varma, että hän tuo monia hyviä asioita joukkueeseemme. Hänellä on juuri niitä taitoja ja ominaisuuksia, joita me etsimme. Hän on erittäin laadukas ja taitava pelaaja. Hän on 24-vuotias suomalaispelaaja ja jo kaksinkertainen Suomen mestari, sekä saavuttanut muita mitaleja ja palkintoja. Joten hän myös tietää mitä vaaditaan siihen, että voitetaan mestaruuksia. Se on asia mitä me tarvitsemme hänen taitojensa lisäksi, Eremenko jatkaa.

- Uskon, että Mosa tulee olemaan tärkeä osa meidän joukkuettamme. Mutta sanotaan näin, että se ei ole niinkään kiinni siitä, että kuinka paljon haluan hänen pelaavan hyvin, vaan kuinka paljon hän on itse valmis tekemään sen eteen töitä, että hän on valmis onnistumaan ja menemään urallaan eteenpäin. Tiedän, että hän on vielä nälkäinen, hän haluaa mennä eteenpäin urallaan, ja hän on jo pelannut urallaan ulkomailla, joten hän tietää millaiset vaatimukset siellä on. Mutta vaikka on hyvä täällä Suomessa, se ei merkitse vielä mitään siellä. Joten täytyy olla täällä vielä entistä kovempi ja parempi, jos haluaa saavuttaa urallaan vielä jotain ulkomailla, painottaa Eremenko.

- Ja tämä on tietenkin vain hyvä asia meille. Sillä jos hän on meidän kanssamme täällä erinomainen, se tarkoittaa, että hän on auttanut silloin myös meitä ja me olemme parempi joukkue hänen kanssaan. Voihan olla myös, että hän nauttii olostaan täällä meidän kanssa niin paljon, että haluaa pysyä täällä vielä pitkään, Eremenko jatkaa.

- Tällä hetkellä kuitenkin on tärkeintä, että aloitamme laittamaan häntä kuntoon kautta varten. Hän on jäljessä muuta joukkuetta kolmen viikon verran ja emme voi pakottaa häntä huippukuntoon pikavauhtia. Meidän pitää olla fiksuja ja huolellisia, ja toimia askel askeleelta, kuten olemme toimineet kaikkien täällä jo olevien kanssa. Muilla on kuitenkin pieni etumatka häneen, osalla jo joulukuusta alkaen. Minulla ei ole minkäänlaista epäilystä hänen jalkapalloilullisista taidoistaan, mutta kunnon suhteen meidän pitää olla kärsivällisiä ja huolellisia. Nyt kun hän on meidän pelaajamme, me pidämme hänestä huolen parhaalla mahdollisella tavalla, päättää Eremenko.

Lisää uutisia