AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.03 // 25.1.2019

FC Lahti nappasi lisävoimia penkin puolelta - "Power-Pekka" myös pelaa kaudella 2019

FC Lahti nappasi lisävoimia penkin puolelta - "Power-Pekka" myös pelaa kaudella 2019

Power-Pekka Kuhnuripaidassa kaudella 2015. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti ja Pekka Lagerblom ovat sopineet ensi kauden kattavasta pelaajasopimuksesta. Lagerblom kuuluu jo ennestään Lahden valmennusryhmään.

Pelaajaurallaan hän on voittanut mm. Saksan Bundesliigan mestaruuden ja Saksan Cupin sekä edustanut Suomen A-maajoukkuetta lukuisissa otteluissa.

36-vuotias Lagerblom edusti viime kaudella FC Hakaa 11 ottelussa Ykkösessä. Moni luuli, että pitkä ja kunniakas pelaajaura laitettiin pakettiin samalla, kun Lagerblomin julkistettiin kuuluvan Sami Ristilän johtamaan FC Lahden ensi kauden valmennusryhmään. Aika ei ollut kuitenkaan vielä kypsä nappulakenkien ripustamiselle. Veri vetää edelleen viheriölle.

- Hyvä fiilis päästä jatkamaan pelaajauraa, auttamaan Lahtea menestymään ja antamaan samalla vinkkejä meidän nuorille pelaajille tulevaa uraa varten, Lagerblom iloitsee.

Lahdesta aikoinaan Werder Bremeniin siirtynyt Lagerblom ei näe ongelmaa pelaajavalmentaja roolissaan, päinvastoin. Nyt hänellä itsellään on mahdollisuus toteuttaa valmennusryhmän aivoituksia kentältä käsin ja johtaa joukkoja pelikentän tapahtumien keskiöstä.

- Mielestäni se on hyvä juttu itseni, että seuran kannalta. En usko, että siinä on ristiriitaa. Olen ollut viime vuodet johtavassa roolissa kentällä. Nyt se rooli tietysti kirkastuu siinä mielessä, että olen apukätenä myös valmennuksen suuntaan.

"Power-Pekka" on pelannut talven aikana kahdessa harjoitusottelussa. Kummassakin pelissä Lagerblom on poikkeuksellisesti toimittanut topparin virkaa. Yleensähän hänet on totuttu näkemään keskikentän eri rooleissa.

- Olen sen takia pelannut topparina, koska Tanskan Jani ei ole ollut peleissä mukana. Minua on enemmän kaavailtu keskikentälle. Jos apua tarvitaan, niin olen valmis auttamaan, sillä pelipaikalla, missä on tarpeen, Lagerblom selventää.

Lagerblom pelasi FC Lahdessa viimeksi kaudella 2015. Tuolloin seuran sijoitus kauden päätteeksi oli viides. Ensi kauden tavoitteita ei olla vielä naulattu, mutta selvää on, että menestystä lähdetään hakemaan.

- Vielä ei olla puhuttu joukkueen sisäisistä tavoitteista, mutta jokaista ottelua lähdetään voittamaan ja taistelemaan kärkipaikoista. Meillä on hyvä laadukas joukkue, jossa on hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Seurana ja joukkueena positiivisena kohti tulevaa, Lagerblom sanoo.

Lähde: FC Lahden tiedote
Lisää uutisia