FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.03 // 25.1.2019

"Makea juttu!" - Ristilä mielissään Lagerblomin paluusta pelaajana

"Makea juttu!" - Ristilä mielissään Lagerblomin paluusta pelaajana

"Risu" on tyytyväinen FC Lahden pelaajaryhmään. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti kiinnitti kertaheitolla roppakaupalla kokemusta ryhmäänsä, kun valmentaja Pekka Lagerblomin kanssa solmittiin myös pelaajasopimus.

FC Lahden pääkäskyttäjä Sami Ristilä oli viime lauantaina käydyn KTP-harjoitusottelun jälkeen erittäin tyytyväinen Lagerblomin panokseen kentällä. Hän on luonnollisesti mielissään, että Lagerblom on tulevalla kaudella hänen käytettävissään myös pelaajan roolissa.

- Makea juttu! Valmennuksen lisäksi saadaan "Peksi" myös pelaamaan ja ura jatkumaan kotikaupungissa. Hän yhdistää nyt pelaamista ja valmentamista, mutta energiaahan Peksillä riittää. Se mikä on hienoa, niin hän pystyy pelatessaan viemään omalla osaamisellaan kentällä joukkuetta eteenpäin. Hän toimii samalla nuoremmille pelaajille mentorina, Ristilä kommentoi.

- Pelillisesti hän tuo erittäin hyvän vaihtoehdon keskikentälle ja puolustuksellisiin rooleihin.

Lahden keskikenttäosasto koostuu entuudestaan Matti Klingasta, Teemu Jäntistä, Eemeli Virrasta ja Matias Niudasta. Edellä mainittu nelikko on varsin nuori ja Lagerblom tuokin sille osastolle kaivattua kokemusta.

- Nuoreen keskikenttäkaartiin hän on esimerkillinen lisä.

Joukkue on tämän pelaajasopimuksen myötä valmis aloittamaan valmistautumisensa kauteen Suomen Cupin merkeissä.

- En usko, että enää lähiaikoina on luvassa uusia pelaajasopimuksia. Tämä ryhmä on valmentajan silmiin sellainen, mikä ollaan haluttu kasata. Kasassa on määrätietoinen ryhmä. Kannattajien ja katsojienkin silmin joukkueen pitäisi näyttää mielenkiintoiselta.

- On tosi hieno lähteä viemään talvea eteenpäin. Seuraavien kahden kolmen kuukauden aikana valmistaudutaan kauteen. Joukkue on vaihtunut isosti, mutta se muutos haluttiin tehdä. Ryhmä on suurimmalta osin tässä, Ristilä kertoo.

FC Lahden pelit Suomen Cupissa alkavat huomenna, kun joukkue matkaa Espooseen FC Hongan vieraaksi. Ottelu Honkaa vastaan alkaa kello 14.00 Esport Arenalla. Ottelu on nähtävissä suorana Ruutu-palvelusta.

Lähde: FC Lahden tiedote
Lisää uutisia