FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.52 // 30.12.2018

​Sarjajärjestelmäuudistukselle peukut ylös Rovaniemellä: "Oli pakko tehdä jotain"

​Sarjajärjestelmäuudistukselle peukut ylös Rovaniemellä: "Oli pakko tehdä jotain"

Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigassa pelataan kaudella 2019 12 joukkueen kaksinkertainen runkosarja ja sen jälkeen kuuden joukkueen voimin yksinkertainen mestaruussarja ja haastajasarja.

Kentällä on toivottu sarjajärjestelmäuudistusta, sillä kolminkertaisessa sarjassa pelejä on ollut liian paljon. Uusi systeemi vähentää otteluita ja se on mieluisaa ainakin RoPS:n päävalmentaja Toni Koskelalle.

- Minun mielestäni erittäin tervetullut uudistus. Saadaan järkevämpi määrä otteluita. Jokaisella asialla on hyvät ja huonot puolensa. Tulevassa järjestelmässä pudotuspelejä on kritisoitu, mutta mestari ratkeaa kuitenkin edelleen sarjajärjestelmällä, Koskela nostaa esiin.

Koskela on tunnettu erinomaisena pelaajakehittäjänä. Viime kaudella mahdollisuudet pelaajien kehittämiseen olivat rajalliset, sillä suuri osa viikoista kului peleihin valmistautumiseen ja niistä palautumiseen.

- Se oli selvää, että järjestelmälle oli pakko tehdä jotain. Tuleva systeemi antaa mahdollisuuden harjoitella. Saadaan harjoitusviikkoja, jolloin pystytään viemään pelaajia eteenpäin. Pelaajat ovat fressimpiä ja pelin laatu paranee. Loukkaantumisriskit ovat pienemmät, Koskela luettelee uudistuksen etuja.

vko.24 // 17.6.2019
Lisää uutisia