AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.50 // 12.12.2018

​RoPS:n joukkueen rakennus aikataulussa: "Tilanne parempi kuin viime kaudella"

​RoPS:n joukkueen rakennus aikataulussa: "Tilanne parempi kuin viime kaudella"

Kuva: Juha Tamminen

Kaudella 2018 upeasti hopeamitalit kaulaansa pelannut RoPS rakentaa joukkuetta kaudelle 2019.

Toni Koskela aloitti RoPS:n päävalmentaja marraskuussa 2017. Kausi 2018 oli hänelle ensimmäinen Rovaniemellä ja se päättyi upeasti hopeajuhliin. Parhaillaan valmentajavelho rakentaa joukkuetta toiselle RoPS-kaudelleen.

- Tietenkin valmentajan näkökulmasta haluaisi, että joukkue olisi mahdollisimman aikaisin valmis. Realiteetti kuitenkin on, että tiettyjen pelipaikkojen pelaajat, jotka ovat meille selkeitä avainpelaajia, kiinnostuvat meistä vasta kun isommat markkinat ovat menneet ohi, Koskela kertoo.

- Olemme ihan hyvin aikataulussa. Useampia paikkoja on vielä täyttämättä, mutta muutama tarjous on sisällä ja toivottavasti saadaan ne maaliin mahdollisimman aikaisin.

RoPS sai tehtyä muutamia tärkeitä jatkosopimuksia viime kauden päätteeksi ja pelaajatilanne joulukuussa 2018 on paremmassa jamassa kuin edellisenä talvena.

- Kun tammikuussa aloitetaan, niin tilanteemme on jo nyt parempi kuin viime kaudella. Taiwon kanssa sopimus on jo tehty ja hän on yksi pelipaikkansa parhaista Veikkausliigassa. Reguero jatkaa ja hän on myös pelipaikkansa parhaimmistoa. Läpimurtokautensa pelannut Lingman jatkaa. Viime talvena meillä ei ollut sentteriä, nyt on Kokko, joka on taidoiltaan yksi sarjan parhaista omalla pelipaikallaan. Siinä on ihan hyvin runkopelaajia jo kasassa. Siihen kasataan sitten palaset rungon ympärille, Koskela toteaa.

Koskela on saanut nyt tehdä vuoden töitä Rovaniemellä ja ajaa sisään tahtomiaan pelillisiä asioita. Koskela on tunnetusti myös erinomainen nuorten sekä kokeneempienkin pelaajien kehittäjä.

- Monet pelaajat aina kokenutta Eetu Muinosta myöten ovat pykälää parempia ja enemmän sisällä meidän haluaman pelitavan kanssa.

Toistaiseksi RoPS on tehnyt sopimuksia vain nuorten lupaavien pelaajien kanssa. Rovaniemelle ovat saapuneet Tommi Jäntti HJK:sta, Henrik Ölander PS Kemistä, Niklas Jokelainen Ilveksestä ja Matias Tamminen KTP:sta.

- Nuoret kehittyvät nopeasti. Talven aikana pitää pystyä auttamaan näitä pelaajia eteenpäin ja nähdään ketkä pystyy ottamaan askeleita eteenpäin. Me toimitaan rajallisilla resursseilla ja on vaikea kilpailla kokeneista ja parhaassa iässä olevista suomalaispelaajista, joka on harmi, koska nuoret pelaajat tarvitsevat ympärilleen kokeneempia pelaajia, Koskela harmittelee.

- Taloudellisesti ei ole siihen saumaa. Meidän pitää löytää niitä pelaajia, jotka ei ole vielä breikanneet ja sitä kautta rakentaa joukkuetta eteenpäin, Koskela linjaa.

Lisää uutisia