AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.52 // 26.12.2018

​RoPS jalostaa vahvuuksiaan: "Pykälää parempia missä oltiin hyviä"

​RoPS jalostaa vahvuuksiaan: "Pykälää parempia missä oltiin hyviä"

Kuva: Juha Tamminen

Toni Koskelan onnistui heti ensimmäisellä päävalmentajakaudellaan luoda Rovaniemen Palloseuraan toimiva pelitapa ja maksimoida pelaajamateriaalista kaikki irti.

Koskelan ensimmäinen kausi RoPS:n päävalmentajana päättyi hopeajuhliin. Parhaillaan Koskela rakentaa joukkuettaan kaudelle 2019.

Rovaniemellä on luotu valmennuslinja, jota koko pelaajapolku seuraa. RoPS haluaa pelata maaliorientoitunutta pallonhallintajalkapalloa. Koskela lähtee toiseen RoPS-kauteensa tähän periaatteeseen nojaten.

- Totta kai isot periaatteet pysyvät. Toivottavasti tulevalla kaudella pallollinen peli on pykälän verran parempaa ja pystymme kontrolloimaan pelejä hyökkäämisen kautta enemmän. Toivottavasti pelaaminen pysyy hyvällä tasolla ja laadukkaana täydet 90 minuuttia, Koskela toteaa.

35-vuotias valmentaja muokkaa pelitapaa tarvittaessa pelaajien vahvuuksien mukaan. Se millainen RoPS nähdään kaudella 2019 selviää sitten, kun joukkue on kasassa. Vielä rakennustyö on kesken.

- Se sitten määrittelee tarkemmin pelaamistamme, millaisia pelaajia onnistumme saamaan. Pelaajien ominaisuudet muodostavat viime kädessä sen mikä on tapamme luoda maalipaikkoja ja pelata jalkapalloa. Iso kuva pysyy kuitenkin samana. Yritetään olla niissä aisoissa pykälää parempia missä oltiin hyviä, Koskela painottaa.

Lisää uutisia