AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.49 // 7.12.2018

José Riveiro kommentoi Interin seurayhteisöä - ”Olen saanut tämän tunteen heti alusta saakka”

José Riveiro kommentoi Interin seurayhteisöä - ”Olen saanut tämän tunteen heti alusta saakka”

Kuva: Juha Tamminen

José Riveiron päävalmentajasopimus FC Interin kanssa julkaistiin syyskuun lopussa. Espanjalaisluotsi lomailee parhaillaan kotimaassaan, mutta ehti avata pestinsä marraskuun harjoitusjaksolla.

José Riveiro työskenteli kauden 2018 loppuun saakka Mika Lehkosuon valmennusryhmässä HJK:ssa. Sen jälkeen edessä oli neljän viikon treenirupeama uudessa tehtävässä Interissä ennen lomaa.

- Tuo aika oli oikein hyödyllinen ja mielenkiintoinen ja ehdin saada tarkemman yleiskuvan seurasta ja joukkueesta. Harjoituksissa oli mukana paljon lahjakkaimpia junioreitamme ja kakkosjoukkueen pelaajia. Saimme hyvän pohjan tammikuulle, kun aloitamme kauteen valmistautumisen. Moni asia on nyt tehty ja voimme keskittyä seuraavaan vaiheeseen, Riveiro kertoo.

Riveiro toimi espanjalaisen Celta Vigon akatemiavalmentajana ennen saapumistaan Suomeen ja FC Hongan valmennusryhmään vuonna 2014. Hänen tiensä vei PK-35 Vantaan kautta kaudeksi 2017 HJK:hon ja nyt taskussa on kahden vuoden päävalmentajasopimus Interin kanssa.

"Rive" voitti HJK:ssa kahdessa vuodessa kaksi Veikkausliigan mestaruutta ja kertaalleen Suomen Cupin. Luotsi näkee HJK:ssa ja Interissä yhtäläisyyksiä ja eroavaisuuksia.

- Interillä on vastaavaa potentiaalia, kun otamme huomioon olosuhteet. Interillä myös on hyvät mahdollisuudet kasata kilpailukykyinen joukkue, ei tietenkään yhtä hyvät kuin HJK:lla, mutta kuitenkin. Seurassa on töissä ihmisiä, varsinkin viime vuosista lähtien, jotka haluavat luoda seuralle oman identiteetin ja kulttuurin. Olen saanut tämän tunteen heti alusta saakka.

- Turku on myös melko suuri kaupunki ja ihmisten kiinnostuksen jalkapalloa ja Interiä kohtaan voi aistia. Kaiken kaikkiaan erot HJK:hon eivät ole niin suuria.

Inter voitti kauden 2018 Suomen Cupin, joten tulevaan kesään kuuluu kotimaisten otteluiden lisäksi europelejä. Riveiro puhuu joukkueen tavoitteista tulevalle maltillisesti.

- Kaikki odottavat, että HJK voittaa aina mestaruuden. Se ei tosin ole niin helppoa kuin moni luulee. Muut joukkueet, tai sanotaan 6-7 niistä, taistelevat muista mitaleista ja paikoista eurokentille. Inter on yksi näistä joukkueista, mutta emme ole asettaneet tavoitteita vielä. Haluamme haastaa kaikki ja kehittää identiteettiämme. Jos olemme kauden jälkeen kolmansia, niin sitten teemme arvion, oliko se se sijoitus, johon meillä oli mahdollisuus.

- Kukaan ei varmasti odottanut tänä vuonna, että taistossa tippumisesta ja vastaavasti mitaleista olisi juuri nuo joukkueet, luotsi huomauttaa.

Siirtomarkkinat käyvät Veikkausliigassa kuumina. Turkulaiset ovat muun muassa hankkineet Juuso Hämäläisen RoPS:sta ja Aleksi Paanasen FC Lahdesta. Riveiro on tyytyväinen seuran joukkueen rakentamisen etenemiseen.

- Tempo on juuri sellainen kuin haluamme sen olevan. Tiedämme millaisia pelaajia haluamme, se on tärkeintä. Emme halua hätäillä ratkaisujen kanssa. Emme halua hankkia pelaajia vain täyttämään aukkoja, aikaa on vielä paljon.

Lisää uutisia