AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.49 // 9.12.2018

Espanjalaisluotsi sai useita tarjouksia - ”Minulla on asiat kesken Suomessa”

Espanjalaisluotsi sai useita tarjouksia - ”Minulla on asiat kesken Suomessa”

Kuva: Juha Tamminen

José Riveiro solmi syyskuussa kahden kauden päävalmentajasopimuksen FC Interin kanssa. Suomessa arvostettuun asemaan nousseella luotsilla oli muitakin vaihtoehtoja.

José Riveiro toimi kaudet 2017-2018 HJK:n valmennusryhmässä. Hän saapui Suomeen vuonna 2014 FC Honkaan ja on valmentanut Veikkausliigassa myös PK-35 Vantaassa. Miksi seuraava haaste on nimenomaan FC Inter?

- Minulla oli mahdollisuus jatkaa HJK:ssa ja sain myös muutamia tarjouksia palata Espanjaan. Ajattelin kuitenkin, että minulla on asiat kesken Suomessa. Minulla on vielä annettavaa täällä ja vastaavasti voin itse saada täältä. Ulkomailla työskentely on minulle tärkeää ja se on erilailla haastavaa, annat aina 10-20 prosenttia enemmän. Tämä on minulle upea kokemus, Riveiro kertoo.

- Inter oli minulle alusta asti kiinnostava vaihtoehto ja mahdollisuus tehdä jotain hienoa. Oli vaikeaa sanoa ei muille tarjouksille, mutta olin alusta saakka melko varma juteltuani Vesan (tekninen johtaja Vesa Mäki) kanssa.

Interin kaudet 2016 ja 2017 olivat viime kesän Suomen Cupin voitosta huolimatta turbulenttia aikaa. Edustusjoukkuetta ehti tuona aikana luotsata kolme eri päävalmentajaa. Tämä ei kuitenkaan huolestuta Riveiroa.

- En katso taaksepäin, vain tulevaisuuteen. Minulla on täysi luotto ihmisiin, jotka vievät Interiä eteenpäin. Interillä oli viime kaudella hyvä alku, mutta en tiedä mitä sitten tapahtui, kun valmentaja halusi lähteä ja niin edelleen.

- Inter on tehnyt viime vuodet asioita oikein. Jos tuntisin, että seura ei ole stabiili, en olisi tullut tänne. Olen varma, että jos me valmennuksessa teemme asiat oikein, niin seura tukee meitä.

Lisää uutisia