AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.44 // 2.11.2018

Veikkausliigan pelipaikkojen parhaat 2018 palkittu

Veikkausliigan pelipaikkojen parhaat 2018 palkittu

Antonio Reguero on Vuoden liigamaalivahti. (Kuva: Juha Tamminen)

Captain's Ball -gaala jatkuu ja palkintoja Veikkausliigan osalta on jaettu useampia.

Veikkausliiga palkitsee pelipaikkakohtaisesti parhaat pelaajat eli maalivahdin, puolustajan, keskikenttäpelaajan, hyökkääjän sekä valmentajan. Pelaajat palkitaan Kello- ja kultasepänliike Westerbackin lahjoittamilla Tag Heuer – kelloilla.

Veikkausliigan parhaat pelaajat pelipaikkakohtaisesti:

Maalivahti: Antonio Reguero, RoPS
Puolustaja: Faith Obilor, HJK
Keskikenttä: Petteri Pennanen. KuPS
Hyökkääjä: João Klauss, HJK
Valmentaja: Toni Koskela, RoPS

Veikkausliigan vuoden tulokas valitaan JPY:n äänestyksen perusteella eli valinnat suorittavat liigapelaajat itse. Vuoden tulokkaaksi voidaan valita korkeintaan 25-vuotias pelaaja, joka ennen kautta 2018 oli pelannut korkeintaan yhdeksän Veikkausliigaottelua. Palkinnon vuonna 2018 vei HJK:n Klauss.

Vuoden Syöttäjäksi valitaan palkinnon nimenmukaisesti pelaaja, joka on antanut kauden aikana eniten maalisyöttöjä Veikkausliigassa. Tänä vuonna Vuoden Syöttäjä FC Hongan Lucas Kaufmann antoi 10 maaliin johtanutta syöttöä.

Kauden jokaisessa Veikkausliigaottelussa jaetaan kolme, kaksi ja yksi IS Tähteä ja kauden päätteeksi eniten tähtiä kerännyt vie palkinnon nimiinsä. Tänä vuonna voiton jakoivat HJK:n Klauss ja FC Hongan Borjas Martin, jotka molemmat keräsivät 29 tähteä.

Veikkausliigan maalikuninkaana palkittiin 21 osumaa iskenyt Klauss ja mestarivalmentajana HJK:n Mika Lehkosuo.

Lisää uutisia