AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.44 // 2.11.2018

Henri Sillanpäästä Veikkausliigan Legenda

Henri Sillanpäästä Veikkausliigan Legenda

"Henkka" VPS-maalilla kaudella 2015. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan Legendat-kunniakerho sai perjantaina uuden jäsenen, kun Legendaksi nimettiin Captain's Ball -gaalassa Henri Sillanpää.

Veikkausliiga lanseerasi syksyllä 2007 suomalaisen jalkapallon satavuotisjuhlan kunniaksi uuden Legenda-kunniakerhon. Veikkausliigan Legendat ovat pelaajia tai muita jalkapallotoimijoita, jotka ovat olleet erityisen tärkeitä kannattajilleen, seuroilleen, paikkakunnilleen, Veikkausliigalle ja suomalaiselle jalkapalloilulle. Legendoilla ei ole järjestysnumeroa, vaan jäsenet listataan aakkosjärjestyksessä.

Torniolaislähtöinen Henri Sillanpää teki Veikkausliigadebyyttinsä maalivahdiksi varsin nuorena eli 18-vuotiaana toukokuussa 1998 VPS:n maalilla. Se oli lähtölaukaus komealle uralle Veikkausliigassa, mikä päättyi samassa seurassa kauden 2015 päätteeksi peräti 301 Veikkausliigaottelun jälkeen.

Pitkään sarjan arvostetuimpiin maalivahteihin kuulunut pelaaja pelasi Veikkausliigassa myös AC Allianssissa ja edusti Suomea kuudesti A-maajoukkuetasolla.

Lisää uutisia