AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 28.10.2018

​Vuorinen VPS:n jatkosta: "Selkeää mitä kehittää ja mistä pitää kiinni"

​Vuorinen VPS:n jatkosta: "Selkeää mitä kehittää ja mistä pitää kiinni"

Petri Vuoriselle jäi kaudesta selkeät näkemykset jatkoon. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS päätti kautensa lauantaina 1-3-tappioon FC Hongan vieraana ja sen myötä kuudenteen sijaan.

Honka taisteli vielä tiukasti kolmossijasta, johon voittokaan ei lopulta riittänyt.

- Hongalla oli paljon pelissä ja se näkyi. Kohtasimme kenties parhaan joukkueen tällä kaudella lauantain ottelussa. Honka pelasi todella hyvän pelin niin asenteensa puolesta kuin taktisen toteutuksen osaltakin. He ovat laadukas joukkue, VPS-luotsi Petri Vuorinen antoi tunnustusta.

Vuorisen mukaan VPS:n vaikeimmat hetket tulivat avausjakson loppupuolikkaalla. Siinä vaiheessa taistelu ei riittänyt pitämään maalia puhtaana.

- Honka loi tilanteita ja meni ansaitusti johtoon. Olisi pitänyt pystyä pitämään nolla puoliajalle, niin se olisi auttanut. Puoliajalla pystyy yleensä vähän parantamaan. Siinä oli kuitenkin meillä pidempi heikko jakso pelaamisessa ja emme onnistuneet pitämään maalia koskemattomana.

- Erikoistilanteet tulisi aina hoitaa hyvin, mutta Honka oli myös hyvin scoutannut, mitä he hakivat siinä ja kyllä hekin sen tilanteen hyvin toteuttivat, Vuorinen kommentoi.

Koko kautta Vuorinen analysoi seuraavasti.

- Se, että olimme kuudensia sarjassa kuvastaa meidän kautta ja kertoo meistä seurana. Pelaamme keskivertokauden, emmekä ole tyytyväisiä ja olimme silti kuudensia. Olimme kuitenkin mukana mitalitaistossa jonkin aikaa. Putket olivat heikkojen ja hyvien tulosten suhteen pitkiä ja se heinä-elokuun heikohko jakso oli liian pitkä. Kun putki karkaa niin on vaikeampi päästä takaisin hommaan kiinni, vaikka ajoittain ihan hyvin pelasimmekin.

- Isossa kuvassa on aika selkeää mitä pitää kehittää ja mistä pitää pitää kiinni, jotta voimme olla ylempänä sarjataulukossa.

Lisää uutisia