vko.43 // 27.10.2018

FC Honka päätti kauden voittoon ja neljänteen sijaan (FC Honka-VPS 3-1)

FC Honka voitti kauden päätösottelussaan VPS:n 3-1. KuPS voitti samaan aikaan oman ottelunsa, joten espoolaiset sijoittuvat näin sarjassa neljänneksi. VPS:n sijoitus on kuudes.

Honka aloitti ottelun vahvasti, ja loi useita vaarallisia tilanteita VPS-maalille. Ensimmäisen 40 minuuttia vieraiden maali pysyi puhtaana, mutta sitten alkoi tapahtumaan.

Demba Savage puski keltamustat 1-0 johtoon 41. minuutilla. Vain hetken kuluttua edellisestä tulostaululle muuttui lukemiksi jo 2-0. Lucas Kaufmann lähetti kulmapotkun maalille ja pallo kimpoili VPS-verkkoon. Osuma merkattiin lopulta omaksi maaliksi.

Tauolle lähdettiin kotijoukkueen 2-0 johdossa.

Myös toinen jakso mentiin Hongan komennossa. 62. minuutilla Kaufmannin laukaus karkasi hieman yli maalin.

Muutama minuutti myöhemmin Henri Aallolle avautui huippupaikka, mutta puolustajan pusku suuntautui hieman ohitse.

Honka ei lannistunut vaan vyörytti hyökkäyksiä kerta toisensa jälkeen kohti VPS-vahti Samu Volotista. Mac Kandji tarjoili 68. minuutilla avopaikan Borjasille, mutta Aubrey David onnistui pelastamaan espanjalaisen kudin maaliviivalta.

Lisäajalla VPS onnistui tulemaan maalin päähän, kun Ibrahima Gueye sai sijoittaa pallon vapaasti ohi Tim Murrayn.

Kandji lisäsi vielä kauden kuudennellatoista osumallaan Hongan johdon viimeisellä peliminuutilla 3-1:een, mutta kun KuPS voitti oman ottelunsa Maarianhaminassa 2-1, jäi keltamustien osaksi tällä kaudella karvas neljäs sija.