AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 19.10.2018

​"Kova mutta odotettu ottelu" - KPV:lla nousun avaimet omissa käsissä

​"Kova mutta odotettu ottelu" - KPV:lla nousun avaimet omissa käsissä

Jarmo Korhonen on luottavaisena lauantain kamppailun alla. (Kuva: Juha Tamminen)

KPV hyökkää maaottelutauon jälkeiselle viimeiselle rypistykselle Ykkösen piikkipaikalta, kun sarjaa on jäljellä enää kaksi kierrosta.

Mutta eroa takana kyttäävään Helsingin IFK:hon on vain yksi piste, joten lauantaina "isolla kirkolla" ratkaistaan melko pitkälti Ykkösen suoran Veikkausliiganousijan paikka. Voitolla KPV pääsisi juhlimaan liiganousua jo ennen viimeistä kierrosta, muilla tuloksilla ratkaisu jää viikon kuluttua pelattaviin viimeisiin otteluihin.

Molemmat joukkueet ovat olleet kovassa syysvireessä; HIFK:lla on alla neljän ottelun voittoputki ja KPV:lla plakkarissa on viisi peräkkäistä voittoa. Joukkueet keikkuvat sekä kuntopuntarin että maalitilaston kärkipaikoilla, joten syystä voidaan sanoa, että oikeat joukkueet ratkaisevat liiganousun kohtalon.

Nyt on tullut KPV:lle aika naulata kauden ainoa tavoite maaliin saakka.

- Joukkueesta huokuu määrätietoisuus ja rauhallisuus. Kaikesta huomaa, että keskittyminen on tapissa ja edetään rauhassa askel kerrallaan kohti pelin aloitusta, kertoo Vihreän valmennuksesta Jarmo Korhonen.

- Edessä on kova, mutta odotettu ottelu. Silti se ei eroa mistään muusta ottelusta sen suhteen, että tulos on ansaittava kentällä, "Jamo" jatkaa.

Pienten marginaalien ottelu, jossa on isot panokset, ratkaistaan varsin pitkälti henkisellä puolella.

- Siksi ajatuksen on pysyttävä perusasioissa. Sillä jos ajatus karkaa tämmöisessä ottelussa hetkeksikään jonnekin muualle, tuloksen tekeminen vaikeutuu välittömästi, Korhonen tunnistaa vaaran paikat.

HIFK-KPV Telia 5G areenalla lauantaina 20.10. kello 14.00.

Lisää uutisia