AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.40 // 4.10.2018

Tulikuuma HJK-tähti jälleen kuukauden pelaajaksi

Tulikuuma HJK-tähti jälleen kuukauden pelaajaksi

Klaussin 19 maalia Veikkausliigassa 2018 ovat olleet kullanarvoisia mestaruuden jo varmistaneelle HJK:lle. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan pelaajat ovat valinneet HJK:n Klaussin kuukauden pelaajaksi jo toisen kerran perättäin. Kuukauden valmentajaksi on valittu HJK:n mestaruuteen luotsannut päävalmentaja Mika Lehkosuo.

Veikkausliigan syyskuun pelaajaksi on valittu HJK:n hyökkääjä Klauss, joka pelasi syyskuussa kuudessa Veikkausliigan ottelussa ja viimeisteli niissä neljä maalia sekä antoi yhden maaliin johtaneen syötön.

Klauss johtaa Veikkausliigan maalipörssiä 19 maalilla. 2000-luvulla pelaaja on tehnyt enemmän maaleja kautta kohti vain kahdesti: Paulus Roiha kaudella 2001 (22 maalia) ja Timo Furuholm kaudella 2011 (22 maalia). HJK:lla on tällä kaudella jäljellä vielä kolme ottelua, joissa Klauss voi tavoitella näitä lukemia.

Syyskuun valmentajaksi on valittu HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo. Joukkue otti syyskuun kuudesta ottelusta viisi voittoa ja yhden tasapelin. HJK:n mestaruus varmistui keskiviikkona 26.9. vierasottelussa Ilvestä vastaan.

Kuukauden pelaajan lisäksi HJK:sta nimettiin myös kolme muuta pelaajaa kuukauden joukkueeseen. Kolme pelaajaa joukkueeseen sai KuPS ja kaksi pelaajaa FC Honka sekä Ilves.

Kuukauden pelaajan valinnasta ovat päättäneet Veikkausliigan pelaajat itse. Veikkausliiga on kuullut pelaajien kannan yhteistyössä Jalkapallon Pelaajayhdistyksen kanssa. Veikkausliiga on valinnut kuukauden valmentajan ja kuukauden joukkueen.

Veikkausliigan yhteistyökumppani kello- ja kultasepänliike Westerback 1897 palkitsee kuukauden pelaajan ja valmentajan. Klauss ja Mika Lehkosuo palkitaan Telia 5G Areenalla sunnuntaina 7.10. pelattavassa ottelussa HJK – VPS.


Veikkausliigan syyskuun joukkue (4-2-3-1):

Maksim Rudakov (HJK)

Henri Toivomäki (KuPS) – Robert Ivanov (FC Honka) – Konsta Rasimus (FC Honka) – Luis Carlos Murillo (KuPS)

Issa Thiaw (Ilves) – Sebastian Dahlström (HJK)

Iiro Järvinen (Ilves) – Ville Saxman (KuPS) – Riku Riski (HJK)

Klauss (HJK)


Kuukauden pelaaja: Klauss (HJK)

Kuukauden valmentaja: Mika Lehkosuo (HJK)


HJK – VPS Telia 5G Areenalla sunnuntaina 7.10. kello 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia