AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.34 // 24.8.2018

IFK Mariehamn haluaa pisteitä Vaasasta: ”Toivottavasti se tulee näkymään”

IFK Mariehamn haluaa pisteitä Vaasasta: ”Toivottavasti se tulee näkymään”

Kuva: Juha Tamminen

VPS ja IFK Mariehamn kohtaavat perjatai-illan ainoassa Veikkausliigan ottelussa Vaasassa.

Maarianhaminalaiset matkasivat Vaasan torstaina. Joel Mattssonille ilta ei tarjonnut suuria yllätyksiä, sillä joukkue yöpyi samassa hotellissa, jossa Suomen U19-maajoukkue asui EM-kotikisojen ajan.

Sarjassa sijalla 11 etenevä IFK sai katkaistua sunnuntaina kahden ottelun tappioputken pelaamalla 0-0-tuloksen FC Hongan kanssa. Mattsson kuvasi esitystä lupauksia herättäväksi.

- Ottelu oli meiltä pelillisesti ehdottomasti askel eteenpäin ja tuloksena varmasti reilu. Olisimme voineet saada kolme pistettä, mutta myös jäädä nollille, 19-vuotias kertasi.

- Olemme puolustaneet muutamassa viime pelissä paremmin, seuraava asia on parantaa hyökkäystä. Olemme keskittyneet siihen viikon aikana ja toivottavasti se tulee näkymään.

VPS voitti joukkueiden edellisen keskinäisen kamppailun peräti 4-1-lukemin Vaasassa. Keväällä Ahvenanmaalla pisteet jaettiin maalein 2-2.

- VPS haluaa pelata lyhytsyöttöpeliä ja meidän täytyy olla kärsivällisiä, he haluavat varmasti pitää palloa. Heillä on myös loukkaantumisia, joten jotkut pelaavat ehkä normaalista poikkeavilla pelipaikoilla. Toivottavasti pystymme hyödyntämään sitä hieman.

- Tämä ottelu ei ole meille mikään pakkovoitto, mutta haluaisimme ehdottomasti vähintään pisteen. Ensin meidän täytyy pelata hyvä ottelu, keskitymme vain siihen. Tulos seuraa sitten perässä. Olen ehdottomasti luottavainen. Hekään eivät ole voittaneet hetkeen, joten toivottavasti tämä on hyvä aika kohdata heidät.

VPS on hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan ja edellisestä voitosta on neljä kierrosta. Viime perjantain 1-4-tappio TPS:lle oli varmasti suoritus, jota vaasalaisleirissä ei muistella hyvällä.

- VPS on aika korkealla sarjataulukossa, mutta totta kai heillä on hieman painetta siitä, etteivät he ole hetkeen voittaneet. Molemmat joukkueet haluavat voittaa perjantaina. Se, että he hävisivät TPS:lle osoittaa millainen liiga tämä on. Kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa, Mattsson totesi.


VPS-IFK Mariehamn Elisa Stadionilla perjantaina 24.8. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia