AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 23.8.2018

IFK Mariehamnin lupaus selätti terveyshuolet: ”Olin todella väsynyt henkisesti ja fyysisesti”

IFK Mariehamnin lupaus selätti terveyshuolet: ”Olin todella väsynyt henkisesti ja fyysisesti”

Kuva: Juha Tamminen

Ahvenmaalaisen jalkapallokoulun kasvatin Joel Mattssonin futisvuosi ei ole vastannut odotuksia. Sitkeä sairaskierre on nyt saatu katkaistua ja 19-vuotiaan tavoite on pelata mahdollisimman hyvä loppukausi.

Joel Mattsson sairasteli pitkään kesä- ja heinäkuussa. Jo useamman vuoden tähtäimessä olleet U19 EM-kotikisatkin olivat viime metreille saakka vaarassa, mutta lopulta hän kuntoutui tarpeeksi ja pelasi kaikissa kolmessa ottelussa, kahdessa ensimmäisessä avauskokoonpanossa.

Palautuminen rankasta urakasta ei kuitenkaan ollut helppoa. Lopulta lääkäri teki hänen oireistaan uuden diagnoosin ja lääkitys muutettiin. Tällä hetkellä pelaaja kokee viimein olevansa 90-minuutin pelikunnossa.

- Olin kisojen jälkeen todella väsynyt sekä henkisesti että fyysisesti. Nyt olen pelannut enemmän ja olo tuntuu taas paremmalta, Mattsson kertoi.

- Lääkäri totesi, ettei ollut ihme, että palautuminen kesti niin kauan. Sain uuden lääkityksen ja se auttoi. Nyt olen kunnossa.

Mattsson debytoi Grönvittin paidassa Veikkausliigassa jo vuonna 2015. Viime kaudella hän pelasi 20 ottelussa ja sai maalitilinsäkin auki. Odotukset kautta 2018 kohtaan nousivat myös onnistumisten maajoukkuepaidassa myötä.

-Pelasin keskikesällä muutamia otteluita silloin kun olin todella kipeä, mikä ei ollut järkevää. Olin senkin vuoksi pitkään puolikuntoinen. Jäljellä on nyt kymmenen kierrosta, joten haluan, että minä itse ja me yhdessä joukkueena pelaamme loppukauden mahdollisimman hyvin.

IFK on ennen perjantaita sarjataulukossa karsijan paikalla eli sijalla 11. Mattsson kuvailee kuitenkin tunnelmaa joukkueessa hyväksi.

- Esityksemme ovat parantuneet viime kierroksilla. Olen varma, että tulokset tulevat sen myötä. Tämä on aika "perusvastaus", mutta olen silti ehdottomasti sitä mieltä. Kierroksia on jäljellä kymmenen, joten aikaa on.


VPS-IFK Mariehamn Elisa Stadionilla perjantaina 24.8. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia