AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.25 // 20.6.2018

Ilves-kasvatti kohti uusia rajapyykkejä

Ilves-kasvatti kohti uusia rajapyykkejä

Lauri Ala-Myllymäki on Ilveksen omia kasvatteja. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves kohtaa keskiviikkona kotikentällään FC Lahden. Tärkeä palanen tamperelaisten keskikentällä on tälläkin kaudella ollut Lauri Ala-Myllymäki.

Ilveksen oma kasvatti on pelannut jo 101 Veikkausliiga-ottelua, vaikka mies täytti pari viikkoa sitten vasta 21 vuotta. Poika- ja nuorisomaajoukkueiden vakiokävijä on viettänyt tupsukorvien edustusjoukkueessa yli viisi vuotta Ykkösen peleistä lähtien.

– Hyviä hetkiä on mahtunut näihin vuosiin. Debyyttiotteluni on tietysti hyvässä muistissa. Ensimmäinen liigakausi oli onnistunut, kun säilytimme altavastaajinakin sarjapaikkamme selkeästi. Onnistumisia tuli ja joukkue meni pelillisesti paljon eteenpäin etenkin toisella liigakaudella, Ala-Myllymäki kertoo Ilveksen verkkosivuilla.

– Viime kausi oli kahtiajakoinen. Alkukausi oli omalta osaltani vaikeaa aikaa muun muassa varusmiespalveluksen vuoksi. Pronssin saavuttaminen oli kuitenkin huikea saavutus joukkueeltamme. Sitä muistelee mielellään.

Kapteenistoon kuuluva "Lämmi" palkittiin ennen viime peliä sadan liigaottelun rajapyykin ylittämisestä. Päätösvihellyksen soitua hänet palkittiin ottelun parhaana pelaajana.

– Hyvältä tuntuu tekeminen tällä hetkellä. Pelistä jäi hyvä fiilis ja vielä jäi vähän nälkääkin pohjille, kun ei voittoa irronnut. Nollapeli HJK:ta vastaan on kuitenkin hyvä merkki joukkueellemme.

– Ihan ok kausi on meneillään, mutta pystymme vielä parempaankin. Perustekemisen taso on oikein hyvä. Ehkä ne huikeimmat onnistumiset ainakin itseltäni antavat vielä odottaa itseään.

Tulevasta vastustajasta, eli FC Lahdesta haetaan revanssia kotiyleisön edessä. Kevään ensimmäisen kohtaamisen vei FC Lahti.

– Lahti on korkealla sarjassa, eikä syyttä. Alkukaudesta koimme karvaan tappion heidän vieraanaan. Luvassa on jälleen vaikea ja tärkeä ottelu. Todennäköisesti taistelemme heidän kanssaan samoista sarjasijoituksista. Tammelassa olisi hyvä palata voittojen tielle ja se on totta kai tavoitteena, Ala-Myllymäki huomauttaa.


Ilves-FC Lahti Tammelan stadionilla keskiviikkona 20.6. kello 18.30 Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia