FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.23 // 8.6.2018

Kuukauden Rajala-kuva: Tanssiaskelin palloa viedään

Kuukauden Rajala-kuva: Tanssiaskelin palloa viedään

Kuva: Kyösti Karila

Kerran kuukaudessa Veikkausliiga.com tekee kuvanoston Rajala-kuvagalleriasta. Toukokuun nosto on toinen kaudella 2018.

Toukokuun Rajala-kuva on otettu perjantaina 18.5. pelatussa ottelussa Ilves – VPS. Kuvassa VPS:n Timi Lahti ja Ilveksen Lauri Ala-Myllymäki kamppailevat pallosta Tammelan stadionin aurinkoisella nurmella.

Kuvan on ottanut Kyösti Karila.

– Tammelassa nurmella on märkää, joten istun yleensä Ilveksen vaihtopenkin vieressä, missä on pieni tasanne. Kuva on siitä otettu. Muistan ottelun hyvin, se päättyi 0–0 ja oli aika varovaista peliä. Kuvaajana piti koittaa tehdä kuvia sellaisista hetkistä, joissa ei välttämättä itsessään esiintynyt perinteisessä mielessä kuvauksellista tilannetta, muistelee Kyösti Karila.

– Ilveksen Lauri Ala-Myllymäki oli aktiivinen keskialueella ja useasti häntä vastassa oli Timi Lahti VPS:n puolustuksen lukkona. He muodostivat taisteluparin, jota kuvasin jonkin verran. Tässä kuvaan osui yksi hetki ja toki kuvassa tarvitsee aina myös tuuria. Siinä on tuollaista matemaattista, geometristä meininkiä. Varsinaisesti kuvan tekee Lahden ojennettu oikea käsi, joka tasapainottaa asetelman.

– Teknisellä puolella kuvan suljinajan valinta osui tässä nappiin. Molemmilla on jaloissa oikeanlainen liikkeen tuntu. Kaksinkamppailukuvista yleensä tietää, että jos ruoho lentää tai pelaajien välillä on kontaktia, niin tulee hyviä kuvia. Auttaa myös jos kuvaaja on lähellä. Näitä yrittää monta kertaa yhdessä ottelussa, mutta harvoin onnistuu, Karila summaa.

Kuukauden kuvan on valinnut Veikkausliigan 2018 huhtikuun kuukauden kuvan ottanut Jarmo Manner.

– Kuvassa olevien pelaajien kädet ja jalat muodostavat näyttävät vauhdikkaat liikesuunnat, jotka rytmittävät tiukan pelitilanteen pallosta lähes tanssiksi. Tästä muodostuu hyvä sommitelma, Manner perustelee valintansa.Toukokuun Rajala-kuva

Kuvaaja: Kyösti Karila

Kuvan tekniset tiedot: CANON 6D | CANON EF 70-200 f/4 L USM | f/8, 1/800s, ISO 800, 127mm


Tutustu Rajala-kuvagalleriaan tästä linkistä.

Lisää uutisia