FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.32 // 7.8.2018

Kuukauden Rajala-kuva: Yksi ohjeistaa, muut seuraavat

Kuukauden Rajala-kuva: Yksi ohjeistaa, muut seuraavat

Kuukauden kuvassa pelaajien katseen kiinnittyvät Reuben Ayarnaan, joka ohjeistaa erikoistilanteessa. (Kuva: Shaun Duncan)

Kerran kuukaudessa Veikkausliiga.com tekee kuvanoston Rajala-kuvagalleriasta. Heinäkuun nosto on neljäs kaudella 2018.

Heinäkuun Rajala-kuva on otettu lauantaina 14.7. pelatussa ottelussa FC Inter – SJK. Kuvan ottelussa vielä SJK:ssa pelannut Reuben Ayarna ohjeistaa erikoistilanteen antajaa muiden kuvassa näkyvien pelaajien kohdistaessa katseensa häneen.

Kuvan on ottanut Shaun Duncan.

– Tuossa ottelussa tapahtui paljon kaikkea mielenkiintoista ja yksi niistä hetkistä oli kuvan vapaapotkutilanne. Tällaisissa tilanteissa yritän usein bongata rivien välistä pelaajia ja tässä palaaja nosti vielä onnekkaasti käden pystyyn juuri oikealla hetkellä. Kun tarkennuskin osui kohdilleen niin kyllä siinä oli aika luottavainen olo, että kuva onnistui ihan hyvin, Duncan kertoo.

– Jääkiekkoa olen kuvannut nyt useamman vuoden ja viimeiset pari vuotta jalkapalloa sekä jenkkifutista. Kenttä kuin kenttä, niin paljon käyn kuvaamassa kuin kerkeän, toteaa Duncan.

Kuukauden kuvan on valinnut Veikkausliigan 2018 kesäkuun kuukauden kuvan ottanut Henrik Siiskonen.

– Tilanteena tämä kuvaa hienosti niitä hetkiä, jolloin kuvaajan pitää olla hereillä. Erikoistilanteita ennen ja niiden jälkeen voi onnistua kaappaamaan mielenkiintoisia tapahtumia. Shaunin kuvissa yhdistyy tekninen osaaminen ja erinomainen silmä sommittelulle. Tässä esimerkissä kentällä tapahtuva "puhe" on rajattu pelaajien avulla esiin. Edustalla olevien pelaajien katse johdattaa katsojan samaan suuntaan. Kuva on otettu lähes vasta-aurinkoon, joka tuo omat lisänsä kuvaan ja kuvaamiseen, Siiskonen kommentoi.


Heinäkuun Rajala-kuva

Kuvaaja: Shaun Duncan

Kuvan tekniset tiedot: Canon EOS 50D | 70-200mm | 1/4000sec, f/4, ISO-800, 195mm


Tutustu Rajala-kuvagalleriaan tästä linkistä.

Lisää uutisia