FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.18 // 4.5.2018

Kuukauden Rajala-kuva: Pallo haltuun!

Kuukauden Rajala-kuva: Pallo haltuun!

Huhtikuun Rajala-kuva kuvaa jännitteistä kamppailutilannetta. (Kuva: Jarmo Manner)

Kerran kuukaudessa Veikkausliiga.com tekee kuvanoston Rajala-kuvagalleriasta. Huhtikuun nosto on ensimmäinen kaudella 2018.

Huhtikuun Rajala-kuva on otettu Veikkausliigan 2018 avauskierroksella sunnuntaina 8.4. pelatussa ottelussa HJK – Ilves. Kuvassa Ilveksen Felipe Aspegren on kiinni pallossa, HJK:n Moshtagh Yaghoubi on valmiina käymäään kiinni ja taustalla Ilveksen Marius Noubissi seuraa tilannetta valppaana.

Kuvan on ottanut Jarmo Manner.

– Kuvassa on akrobaattinen asetelma. Juuri tuollaisia tilanteita sitä aina kuvatessa hakee. Kun lähellä on pallo, kamppailutilanne, kaatuva tai kaatumaisillaan oleva pelaaja, silloin sen yleensä tietää että kannattaa kuvata. Tarkkuus on tärkeää. Jos kuva epäonnistuu, pitää vain nollata tilanne ja jatkaa heti eteenpäin, Manner kommentoi kuvaustilannetta.

– Viimeksi eilen olin HJK – FC Lahti -pelissä. Tällä kaudella on tarkoitus käydä myös ainakin Hongan ja ehkä Ilveksen peleissä. Torstaina kastuin sen verran että vielä en ole ehtinyt käydä kuvia läpi, Manner naurahtaa.

Kuukauden kuvan on valinnut Veikkausliigan 2017 viimeisen eli lokakuun kuukauden kuvan ottanut Seppo Ulmanen.

– Pelaajien vastakkaiset liikesuunnat kaksinkamppailun tuoksinassa tuovat kuvaan jännitettä. Lisäksi taustalla tilannetta seuraavan kolmannen pelaajan myötä kuva kertoo, että jalkapallo on joukkuepeli. Värikäs kuva on mukaansatempaava ja siitä voi aistia liikkeen, Ulmanen perustelee valintansa.


Huhtikuun Rajala-kuva

Kuvaaja: Jarmo Manner

Kuvan tekniset tiedot: Canon EOS 7D Mark II | 120-300mm | 1/1000sec, f/4, ISO-400, 193mm


Tutustu Rajala-kuvagalleriaan tästä linkistä.

Lisää uutisia